Destici'den Abdullah Gül'e "Kardeşim Gül" uyarısı!

Cumhur İttifakı'nın karşısında açıklanmasa da bir blok halinde yer almaya çalışan CHP, İYİ Parti, SP, DP gibi partilerin ortak adayı olarak adı konuşulan Abdullah Gül'e, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den tarihi bir uyarı geldi. Abdullah Gül'e "2007'yi hatırla" diyen Destici, bir tarafta "'kardeşim Abdullah Gül' diyerek cumhurbaşkanı adayı gösteren Erdoğan ile 367 oyununu bozan Bahçeli olduğunu, diğer tarafta da "Gül seçilmesin" diye her yolu deneyenlerin olduğunu hatırlattı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir iki gün içinde görüşeceğini bildirdi.

"Cumhur İttifakı'na karşı yer alan cephede Abdullah Gül ismi dolaşıyor. İttifak için birleşmeye çalışıyorlar. Abdullah Gül ismi için sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Destici, Abdullah Gül'ün Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden biri olduğunu ve çok yıpratılmaması gerektiğini belirtti. 

"Gül'ün 2007'ye dönmesi lazım"

"Gül'ün şu değerlendirmeyi yapması lazım. Öncelikle 2007'ye dönmesi lazım. Yani o dönemi yaşamış bir siyasetçi olarak bunu ifade ediyorum." diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi o döneme baktığımız zaman bir 367 krizi vardı. Şu anda iki blok var. Bir Cumhur İttifakı, bir de diğerleri. Bir tarafta Cumhur İttifakı'nın başında Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, 'kardeşim Abdullah Gül' diye Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği bir Tayyip Erdoğan var. Cumhur İttifakı tarafında o dönemde grubuyla birlikte Meclise girerek, 367 krizini çözen Devlet Bahçeli var. Rahmetli Muhsin Başkan ile biz birlikte karşılamıştık Sayın Gül'ü. Sayın Gül'ü destekleyen BBP var. Öbür tarafta da önce 367 krizi çıkartıp daha sonra da Gül'ün seçilmemesi için her türlü yolu denemiş kişilerin de olduğu bir taraf var. Kararı buna göre verir diye düşünüyorum. Bu beklentileri de tatmin edecek bir karar olacağına inanıyorum. Sayın Gül, bunu hesap edecek ve bu muhasebeyi yapacaktır. Bu tecrübeye ve bu duruşa sahip bir siyasetçidir. "

Destici'den Abdullah Gül'e "Kardeşim Gül" uyarısı! ile ilgili etiketler Mustafa Destici Abdullah Gül Cumhur İttifakı Erdoğan AK Parti BBP MHP erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.