Desteklerde başvuru süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteklerinde başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu. Bakan Muş, destekten yararlanma şartı taşıyan işletmelerin 31 Mayıs saat 23.59’a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabileceğini hatırlattı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yiyecek-içecek faaliyetlerinde bulunan işletmelere yönelik geri ödemesiz ciro kaybı desteklerinin başvuru sürelerinin 31 Mayıs saat 23.59’a kadar uzatıldığını açıkladı.

"SÜREYİ UZATTIK"

Bakan Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Salgından olumsuz etkilenen yiyecek-içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelerimize yönelik geri ödemesiz ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini işletmelerimizin hak kaybına uğramaması için uzattık. Desteklerden yararlanma şartlarını taşıyan fakat çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan işletmelerimiz, 31 Mayıs saat 23.59’a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler.” ifadelerine yer verdi.

Desteklerde başvuru süresi uzatıldı!

KİM NE KADAR DESTEK ALACAK?

Söz konusu paketten yararlanacak esnafların desteği ise 2020 ve 2019 cirolarına göre belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Kararı ve tebliğ uyarınca, 2019 takvim yılından önce ya da 2019 takvim yılında başladığı işine devam eden ve 27 Ocak 2021 itibarıyla faal mükellefiyeti bulunan, 2019 takvim yılındaki cirosu 3 milyon lira ve altında olup söz konusu yıldaki cirosuna oranla 2020 takvim yılındaki cirosu yüzde 50 ve üzerinde bir oranda azalan, yiyecek ve içecek alanında faaliyet gösteren (NACE 56 genel faaliyet sınıflandırması koduna sahip) katma değer vergisi mükellefiyeti olan işletmelere esas faaliyet konusu üzerinden yalnız bir kez faydalanmak üzere 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere cirosunun azalan tutarının yüzde 3'ü oranında ciro kaybı desteği ödemesi yapılacak.

Desteklerde başvuru süresi uzatıldı! ile ilgili etiketler Mehmet Muş e-Devlet başvuru yiyecek içecek destek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.