Destek Yayınevi'ne "başörtüsü" komplosu!

Destek Yayınevi tarafından bir eleman ilan sitesine verilen 'Muhasebe- Finans Personeli' ilanında kullanılan 'Türbanlı adayların CV'leri dikkate alınmayacaktır' ifadesi tepkilere neden olmuştu. Yayınevi, bu konuda bir açıklama yaparak kamuoyundan özür diledi.

Destek Yayınevi tarafından muhasebe personeli aramak için verilen iş ilanında "Türbanlı adayların CV'leri dikkate alınmayacaktır. Önemle belirtiriz" ifadelerinin yer alması büyük tepki çekti.

ELAMAN İŞTEN KOVULDU

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu, konuyla ilgili sorulan soruya şu şekilde cevap verdi: "O burada çalışan bir elemanın yaptığı bir şeydi. Elemanı derhal işten kovduk. Böyle bir şey olması söz konusu değil, zaten bizde başörtülü elemanlar çalışıyor" 

'AYRIMCILIK KABUL EDİLEMEZ'

Yayınevi sonrasında yaptığı basın açıklamasında personelin işine son verildiğini ve olaydan dolayı özür dilediğini şu sözlerle duyurdu: "Bahse konu edilen personelimizin işine derhal son verildi. İstemeden de olsa rencide ettiğimiz tüm kardeşlerimizden özür dileriz." 

Destek Yayınevi'ne "başörtüsü" komplosu!

iLANIN YAYINLANDIĞI SİTEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

İş ilanının yayınlandığı insan kaynakları sitesinden de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, ilanın otomatik olarak sisteme girdiği ve içerik kontrolü yapılmadığı, belirlenen uygunsuzluk üzerine yayından kaldırıldığı bildirildi.

Destek Yayınevi'ne "başörtüsü" komplosu! - Resim : 2

 

NEDİM ŞENER'DEN AÇIKLAMA

Gazeteci- Yazar Nedim Şener sosyal medya hesabından olay iş ilanı ile ilgili açıklama yaptı. Nedim Şener paylaşımında: "Kitaplarımı basan Destek Yayınları ile bu saçma ilan hakkında görüştüm. Destek Yayınları'nda başörtülülere ayrım yapılmadığı ve başörtülü çalışan olduğu söylendi. Yönetimin haberi olmadan hazırlanan bu ayrımcı ilanı hazırlayan kişi ile iş aktine son verilmiş. Açıklama yapılacak. " dedi.

Destek Yayınevi'ne "başörtüsü" komplosu! - Resim : 3

Destek Yayınevi'ne "başörtüsü" komplosu! ile ilgili etiketler başörtüsü İlan destek yayınevi türban
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.