Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı nedir?

Yelda Cumalıoğlu kimdir? Destek Yayınevi'nin personel ilanı gündemde olay olan konular arasında yer aldı. Türbanlı personel ilanı ile başörtülülere yönelik skandal bir ayrımcılık yapıldı. Vatandaşlar yayınevinin sahibinin kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Kaç yaşında? Destek Yayınevi iş ilanı nedir? Detaylar haberimizde...


Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Destek Yayın'evinin verdiği personel ilanı gündem yarattı. İnternet sitesinde verdikleri ilan ile başörtülülere yönelik skandal bir ayrımcılık yapıldı. Herkes ilanlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Kaç yaşında? Destek Yayınevi iş ilanı nedir?Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı nedir?

Destek Yayınevi tarafından muhasebe personeli aramak için verilen iş ilanında "Türbanlı adayların CV'leri dikkate alınmayacaktır. Önemle belirtiriz" ifadelerinin yer alması büyük tepki çekti.

ELEMAN, DAVALI OLUNAN KİŞİLERLE ÇALIŞIYOR!

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre yayınevi sahini Yelda Cumalıoğlu, konuyla ilgili sorulan soruya şu şekilde cevap verdi: "O burada bizim davalı olduğumuz birilerine çalışan bir elemanın yaptığı bir şeydi. Elemanı derhal işten kovduk. Böyle bir şey olması söz konusu değil, zaten bizde başörtülü elemanlar çalışıyor"

'AYRIMCILIK KABUL EDİLEMEZ'

Yayınevi yaptığı basın açıklamasında personelin işine son verildiğini ve olaydan dolayı özür dilediğini şu sözlerle duyurdu: "Bahse konu edilen personelimizin işine derhal son verildi. İstemeden de olsa rencide ettiğimiz tüm kardeşlerimizden özür dileriz."

Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı nedir? - Resim : 2

İLANIN YAYINLANDIĞI İNSAN KAYNAKLARI SİTESİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

İş ilanının yayınlandığı insan kaynakları sitesinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ilanın otomatik olarak sisteme girdiği ve içerik kontrolü yapılmadığı, belirlenen uygunsuzluk üzerine yayından kaldırıldığı bildirildi.

Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı nedir? - Resim : 3

NEDİM ŞENER'DEN AÇIKLAMA

Gazeteci- Yazar Nedim Şener sosyal medya hesabından olay iş ilanı ile ilgili açıklama yaptı. Nedim Şener paylaşımında: "Kitaplarımı basan Destek Yayınları ile bu saçma ilan hakkında görüştüm. Destek Yayınları'nda başörtülülere ayrım yapılmadığı ve başörtülü çalışan olduğu söylendi. Yönetimin haberi olmadan hazırlanan bu ayrımcı ilanı hazırlayan kişi ile iş aktine son verilmiş. Açıklama yapılacak. " dedi.

Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı nedir? - Resim : 4

Yelda Cumalıoğlu yayınevi hayatına nasıl atıldığını şu sözlerle özetliyor:
-15 sene Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık, TİKA ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde çalıştıktan sonra bir gün durdum ve düşündüm. Aslında ben ne istiyordum. Ben yazar olmak istiyordum. Gazeteci olmak istiyordum. Ve hayallerimi de gerçekleştirdim. Yazarlık sürecim beni yayınevi sahibi olmaya bir şekilde götürdü. Başta çok büyük başarısızlıklarım oldu. Ama o başarısızlıkları başarıya dönüştürebildim.

2 Çocuk annesi olan Yelda Cumalıoğlu 'ilk romanı 'Yüzünü Güneşe Çevirenler'i yayınlayıp para kazanınca yayıncılık işine girdi. Destek Yayınlarını bu parayla kuran Yelda Cumalıoğlu Nuray Sayarı, Nedim Şener, Ayşe Erbulak, Erhan Yazıcıoğlu, Bedirhan Gökçe, İvana Sert, Cemil İpekçi, Barbaros Şansal, Alev Alatlı, Kahraman Tazeoğlu, Hamit İzol, Seda Diker, Faruk Dilaver, Sinan Yağmur, Uğur Becerikli gibi çok okunan önemli isimlerin kitaplarını yayınlıyor.

Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı nedir? ile ilgili etiketler destek yayınevi sahibi yelda cumalıoğlu kimdir iş ilanı nedir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.