Destan dizisinde Batuga ile Akkız’ın büyük bir planı ortalığı ayağa kaldıracak!

Ekran yolculuğunu reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde sürdüren ‘Destan’, atv’de bu akşam 20.00’de yayınlanacak on altıncı. bölümüyle yine çok konuşulacak. ‘Destan’ın on altıncı bölüm fragmanları ve ön izlemesi sosyal medyada milyonlarca kez izlenirken binlerce de yorum aldı.

Destan on altıncı bölüm ön izlemesi büyük bir sürprize yer verdi. Yeni bölümde Batuga, Çin’i saraydan tamamen silmek için hamlesini yapar; babası Alpagu Han’a, Tılsım Bike’ye kurulan tuzakla ilgili tüm gerçekleri anlatır. Batuga ölmüş anasının onurunu kurtarırken gerçekleri öğrenen Alpagu Han ne yapacak? Alpagu Han geçmişiyle yüzleşip büyük hatasını telafi edebilecek mi? Gerçeklerin ortaya çıkması karşısında Ulu Ece, Vargı Beg ve Taizu neler yapacaklar?

AKKIZ VE BATUGA’NIN BÜYÜK PLANI

Balamir ve Çolpan Batı Gök Kağanlığı’nı alınca Alpagu Han savaş ilan eder. Boyunlarını kestiği bütün boy beglerinin oğulları onu terkedip Balamir’in yanında yer alınca da tek bir çaresi kalır; Tuz karşılığı Çin’den destek istemek.

Destan dizisinde Batuga ile Akkız’ın büyük bir planı var!

Batuga’nın ülke bölünürse Çin işgal eder öngörüsü gerçekleşmektedir. Akkız ve Batuga bunu engellemek için ikiye ayrılırlar ve büyük bir operasyon gerçekleştirirler. Akkız ve Temur Sabarlarla ittifak yapıp Gök Kağanlığı’nın bütün tuz depolarını soyarlar, Batuga ve Saltuk ise çiçek salgını ve tuz kıtlığından kırılan boy beglerini çeçek aşısı ve tuz vaadi ile barışa zorlarlar.

BATUGA ANNESİNİN ONURUNU KURTARIR AKKIZ ANASININ PEŞİNE DÜŞER

Ancak bu büyük plan, yeni devletin hanlığına oynayan Balamir’in hiç hoşuna gitmez ve Batuga’yı ortadan kaldırmayı kafasına koyar. Çin’e vereceği tuzları alarak Alpagu’yu boy begleriyle görüşmeye zorlayan Batuga, Çin’i saraydan tamamen silmek için hamlesini yapar; babasına Tılsım Bike’ye kurulan tuzakla ilgili tüm gerçekleri anlatır. Batuga ölmüş anasının onurunu kurtarırken, Akkız da öldü bildiği anasının peşine düşer.

Destan dizisinde Batuga ile Akkız’ın büyük bir planı ortalığı ayağa kaldıracak! ile ilgili etiketler destan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.