Destan Dizisinde Akkız ve Batuga Türklerin Ergenekon'dan Çıkış Destanını Anlattı!

Reyting rekortmeni dizi Destan, bugün on sekizinci bölümüyle ekranlara geldi. ‘Destan’ın on sekizinci bölümüne Batuga ve Akkız’ın Türklerin Ergenekon’dan çıkışının da sembolü olan Nevruz Bayramı kutlamalarında, Ergenekon’dan çıkış destanını anlatmaları damga vurdu.

'Destan', atv ekranındaki on sekizinci bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi. Sosyal medyanın zirvesinde yer alan 'Destan' sürpriz gelişmeleriyle nefes kesti. Batuga ve Akkız'ın Türklerin Ergenekon'dan çıkışının da sembolü olan Nevruz Bayramı kutlamalarında, Ergenekon'dan çıkış destanını anlatmaları damga vurdu.

Batuga, Akkız ve Dağ obası halkı, Çolpan Han nedeniyle hüzünlü olsalar da Dağ Hanlığında nevruz şenliği kutlandı. Obanın ortasında büyük bir ateş yakılıp, sofralar kuruldu. Çocuklar etrafta koşturup, ateşten atladılar. Otağın arkasındaki hayat ağacı gibi süslenmiş ağaca genç kızlar ise dilek dileyip çaput bağladılar.

Nevruz kutlamaları sırasında Batuga'nın "Alpagu Han her nevruzda Ergenekon'dan çıkışımızı anlatırdı." sözlerine Akkız "Biz de Ergenekon'dan çıkışı anlatırız! Aydı kalk anlat! Hem herkes biraz umut bulsun!" şeklinde karşılık verdi.

ERGENEKON DESTANI NEDİR?

Göktürkler'in türeyişini yani çoğalması anlatan bir destan olan Ergenekon Destanı Türk tarihi için oldukça önemli bilgiler de vermektedir. Genel anlamda düşman tarafından yenilgiye uğratılan Türkler Ergenekon Ovasında türeyip yurtlarına tekrar döner. Bu da Ergenekon Destanı genel hatlarıyla anlatımıdır.

Destan Dizisinde Akkız ve Batuga Türklerin Ergenekon'dan Çıkış Destanını Anlattı! ile ilgili etiketler destan akkız batuga
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.