Destan dizisi Türk adetlerinin nereden geldiğini hatırlattı! İzleyici o detaylara bayıldı!

ATV Destan dizisiyle İslam öncesi Türk tarihine adeta ışık tuttu. İslam öncesi Türk tarihi temalı dizinin oyuncu kadrosunda Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar gibi oyuncular yer alıyor. Dizi ilk bölümüyle adeta ikinci sezonuna selam çaktı. Öte yandan Destan dizisinde yer alan birçok detay izleyiciye Türk adetlerinin nereden geldiğini hatırlattı.

Destan dizisinde Orta Asya bozkırlarında geçen bir aşk hikayesi anlatılıyor. Dağ Hanlığı ile Gök Hanlığı arasında yaşanan çatışmanın ortasında Akkız ile Batuga'nın imkansız aşkı yaşanıyor. Dağ savaşcısı Akkız'ı Ebru Şahin canlandırırken Batuga'yı Edip Tepeli oynuyor.

Dizinin ilk bölümünden neler oldu?

Destan dizisinin ilk bölümünde neler oldu kısaca bahsedersek; 8. yüzyılda yaşanan siyasi kavgalara sahne olan Orta Asta bozkırlarında Gök Hanlığı ile Dağ Hanlığı arasında amansız bir kapışma var. İslam'ın henüz tanınmadığı bu topraklarda Moğollar, Persler ve Sogdlar tuzakta bekliyor. Bu siyasi çatışma ortamında Gök Hanlığı'nın Ulu Kağanı Alpagu Han, taht için kuşkulandığı kardeşi Balamir Yabgu'nun kızı Akkız ile oğlu Batuga'yı evlendirmeyi istiyor.

Bunun için yola çıkan kafileyi ise büyük bir tehlike bekliyor. Dizinin ilk bölümünde "Çift Başlı Kurt'un da gizemi aralanmışa benziyor.

İzleyicinin de ilk bölümü itibariyle memnun kaldığı Destan dizisinde öyle ayrıntılara yer verildi ki vatandaşlar Türk adet ve geleneklerinin nereden miras kaldığını öğrenmiş oldu.

Destan dizisi Batuga kimdir, gerçekte var mı? Destan dizisi Edip Tepeli  kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı...

Örneğin, cenazede savaşçıların yüzlerini kesmesi, ölünün olduğu çadırın etrafında dönmek (genelde 7 kez olur) gibi ince detayların yanısıra yolcunun ardından su dökmek, nazar duası okuyan teyzelerin duayı suratına üflemesi gibi adetler Destan dizisini izleyenleri hem gülümsetti hem düşündürdü. Türk televizyonlarında ilk kez İslam önce Türk tarihi ile ilgili bir yapım olması nedeniyle Destan dizisi ilgi çekeceğe benziyor.

Destan dizisi her Salı akşamı ATV ekranlarında yayınlanamaya devam ediyor.

Destan dizisi Türk adetlerinin nereden geldiğini hatırlattı! İzleyici o detaylara bayıldı! ile ilgili etiketler ATV Ebru Şahin Selim Bayraktar Destan dizisi edip tepeli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.