Designated Survivor'ın konusu nedir?

Kiefer Sutherland’i yeniden izleyici ile buluşturan Designated Survivor’dan Netflix'te. Dizi, Amerika’da gerçekleşen kongre saldırısından sonra kendini bir anda başkan koltuğunda bulan Tom Kirkman’ın hem ülkeyi gelecekteki terör saldırılarından korumaya çalışmasını hem de kişisel çatışmalarını konu alacak. Designated Survivor’da Sutherland’e eşi rolünde Natascha McElhone, yardımcısı rolünde Kal Penn, terör saldırılarını araştıran FBI ajanı rolünde Maggie Q eşlik edecek. Netflix neden boykot ediliyor? Netflix nedir? Peki, Designated Survivor'ın konusu nedir? Kimler oynuyor? Designated Survivor hangi kanalda yayınlanıyor? Detaylar haberimizde...

ABD’nin en ünlü televizyon kanallarından biri olan ABC tarafından yapılan ve yayınlanan Designated Survivor, politik bir dizidir. Bir başka ünlü ABD dizisi True Blood’un yapımcıları tarafından yaratılan ve konu olarak House of Cards’a benzerliğiyle dikkat çeken dizide, efsanevi dizi 24’ün ünlü simaları da yer almaktadır. Henüz ilk sezonu yayınlanan ve 9 bölümden oluşan dizi; David Guggenheim tarafından yazılmış, Sean Callery ve Robert Lydecker tarafından da yönetilmiştir. Oyuncu kadrosunda Keifer Sutherland ve Natascha McElhone gibi ünlü isimleri de bulunduran dizinin bölümleri 45 dakika sürerken, çekimler ise Toronto’da yapılmaktadır. Peki, Designated Survivor'ın konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler bulunuyor? Designated Survivor hangi kanalda yayınlanıyor? Netflix neden boykot ediliyor? Netflix nedir? Detaylar haberimizde...

designated-survivor-season-2-group-shot

NETFLİX BOYKOTU

İnternet dizi izleme platformu Netflix Designated Survivor dizisindeki FETÖ propagandası sebebiyle boykot ediliyor. Twitter'da başlatılan kampanyaya katılanlar her saniye büyüyor.

NETFLİX NEDİR?


Netflix, çok çeşitli ödüllü dizileri, filmleri, belgeselleri ve daha fazlasını müşterilerimizin internete bağlı binlerce cihaz üzerinden izlemesini sağlayan bir yayın hizmetidir. Netflix ile tüm içeriğimizi, tek bir reklam dahi görmek zorunda kalmadan, sınırsız bir şekilde izlemenin yeridir.

DESİGNATED SURVİVOR KONUSU NEDİR?

Sürükleyici siyasi gerilimde, Amerika'nın geleceği, Washington'a yapılan bir saldırının hükümetin çoğunluğunu öldürmesinin ardından, alt düzeyde bir görevlinin elindedir.

Tom Kirkman, ABD bakanlar kuruluna bir hukuk görevlisi olarak girmiştir. Bir toplantı sırasında patlayan bomba ile aralarında ABD Başkanı ve Başkan Yardımcısı’nın da olduğu pek çok kişi hayatını kaybeder. ABD anayasası gereği ABD Başkanı ve yardımcısı görev alamayacak durumdayken kabinedeki en yaşlı üye Başkanlık görevini üstleneceğinden, hayatta kalanlar arasındaki en yaşlı kabine üyesi olan Kirkman başkanlık görevine gelmiştir. Bu noktadan sonra kendi Bakanlar Kurulu’nu kuracak ve belirli bir süreliğine ülkeyi yönetme görevini üstlenecektir. Fakat patlama olayı bir ilktir, ardından gelecek pek çok sorun ve problemle de Kirkman ve ekibi yüzleşecek, Kirkman’ın bu sürede alacağı kararlar hem ülkenin hem de kendisinin kaderini belirleyecektir. Kirkman aynı zamanda, baş etmesi gereken bir aile hayatına da sahiptir, tüm bu sarmalların birbirine karışması ise karar mekanizmasını bir hayli zorlayacaktır.

keifer_suntherland
KİEFER SUTHERLAND KİMDİR?

Kiefer Sutherland, 1966 doğumlu, ünlü Kanadalı aktör. 1980’lerde üyesi olduğu Brat Pack ve oynadığı filmler dışındaki en göze çarpan işi, Jack Bauer adlı bir federal ajanı canlandırdığı ve beşinci sezonu Ocak 2006’da yayınlanmaya başlanan, Amerikan televizyon dizisi 24’deki oyunculuğu olan Sutherland, bu dizideki performansıyla 23 Ocak 2006’da Screen Actors Guild Awards’da “En İyi Dizi Film Aktörü” ödülünü aldı.

Kiefer Sutherland, 21 Aralık 1966’da, İngiltere’nin Londra şehrinde iki başarılı oyuncu olan Donald Sutherland ve Sherley Douglas’ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Sutherland’in büyükbabası, Kanada’da sağlık sigortasının kurucusu ve 2004 yılında CBC izleyicileri tarafından “En İyi Kanadalı“ seçilen Tommy Douglas’dı.

Los Angeles, Kaliforniya’ya taşınmalarından kısa bir süre sonra 1970’de anne ve babası boşanan Sutherland, 1975 senesinde annesiyle birlikte Kanada, Ontario, Toronto’ya taşındı, oradaki St. Andrew’s College ve Martingrove Collegiate Institute’de eğitim gördü.

Aynı zamanda müzisyen olan Sutherland, Ironworks adlı bir müzik şirketiyle bağlantısı olmasına rağmen, müziğin başlıca hobilerinden biri olduğunu ifade etti; ancak oyunculuğun asıl tutkusu olduğunu belirtti.

1983 senesinde, Kiefer Sutherland, oyunculuk kariyerine ilk adımı atmak icin New York’a taşındı. Reklam filmlerinde rol aldıktan sonra, daha büyük adımlar atmak için tekrar Kaliforniya’ya gitti.

1984 yapımı The Bay Boy, oyuncunun ilk filmidir. Bu filmdeki performansıyla Genie’de “En İyi Aktör” ödülüne aday oldu.

1986’da Stand By Me, 1987’de The Lost Boys, 1988’de Emilio Estevez ve Charlie Sheen’le birlikte rol aldığı Young Guns, 1989’da çekilen Renegades, ünlü aktörün meslek hayatının başlarında oynadığı filmlerdir.

1990’da, Young Guns 2 filminde ve bir grup tıp öğrencisinin ölümle ilgili deneylerini konu alan Flatliners’da, Julia Roberts ve Kevin Bacon’la baş rölü paylaşan Sutherland, filmden sonra Roberts’la nişanlandı; ancak bu ilişki uzun sürmedi. 1992’de, Jack Nicholson, Kevin Bacon ve Tom Cruise’la birlikte rol aldığı, A Few Good Men filminde, Albay Jonathan Kendrick rölünde karşımıza çıkan aktör, aynı sene, Twin Peaks: Fire Walk With Me ’de de yardımcı oyuncu olarak rol aldı. 1993’de, Alexander Dumas’ın ünlü kitabından uyarlanan ve bir Walt Disney filmi olan Üç Silahşörler’de Charlie Sheen, Tim Curry ve Chris O’Donnell’la beraber oynadı. 1993 yapımı The Vanishing, 1994’de rol aldığı The Cowboy Way, 1996’da, tecavüzcü bir katili canladırdığı An Eye for an Eye ve aynı sene çekilen Freeway, Sutherland’in diğer filmlerindendir.

160929-news-designated-survivor-kiefer-sutherland

1996’da, babası Donald Sutherland’le birlikte rol aldığı A Time to Kill filminde, Freddy Lee Cobb adında bir Ku Klux Klan üyesini canlandıran aktör, 1997’de, Armitage 3: Poly-Matrix filminde, dedektif Ross Syllabus’u seslendirdi. Yine aynı sene, Truth or Consequences filminde yönetmenlik ve yardımcı aktörlük yaptı. 1998’de, Dark City filminde, Daniel Schereber rölünde karşımıza çıkan aktör, 1999’da, Woman Wanted, yönetmenliğini de yaptığı Eye of the Killer ve After Alice filmlerinde boy gösterdi.

2001’de To End All Wars’ı, 2002’de Desert Saints’i, 2003’de Phone Booth’u çevirdi, ayrıca The Land Before Time X: The Great Longneck Migration filminde Bron karakterini seslendirdi. 2004 yapımı Taking Lives’da Hart rolünde izlediğimiz aktör, 2006’da The Sentinel ve bir animasyon filmi olan The Wild’da Lion’u seslendirdi.

2006’da, beşinci sezonu yayınlanyılından beri baş rol karakteri olan federal ajan Jack Bauer rölünü, üç sezon daha oynamak için nisan ayında FOX’la yaptığı yaklaşık 40 milyon dolarlık anlaşma ile Kiefer Sutherland en çok para kazanan dizi film aktörüdür. Sutherland’in 24’den gelen şöhreti Japonya’ya kadar yayılmış ve bir gıda firmasının sözcülüğünü ajan Jack Bauer karakteri altında yapmaya başlamıştır. Sutherland, Verizon, Apple, and Ford Canada’nın televizyon reklamlarında da oynamaktadır.

1988’den 1990 yılına kadar, Chicago’nun ölen gitaristi Terry Kath’in akris eşi Camelia Ortiz Kath’la evli kalan ve Sarah Jude adında ortak bir çocukları olan Sutherland daha sonra boşandı.
Oyuncunun Rachel adındaki ikiz kız kardeşi de film prodüksiyonu işinde çalışmakta, ancak aktrislik yapmamaktadır. Ünlü aktörün hem İngiliz hem de Kanada pasaportu vardır.

Alex-Kirkman

ALEX KİRKMAN

Tom Kirkman’ın eşidir ve eşinin ABD Başkanlığı makamına gelmesiyle birlikte First Lady unvanını kazanmıştır. İşçi sendikalarından birinin avukatı olmasıyla birlikte yeni hayatındaki rolleri çakışmaktadır. Aile hayatı ise daha karışık bir hal alacaktır.

Aaron-Shore

AARON SHORE

Eski ABD Başkanı’nın Beyaz Saray’daki görevlilerinden biri olan Shore, yeni ABD Başkanı Tom Kirkman’ın kabinesinde ise danışman olarak görev alacaktır. Yeni görevi için acemi olan Kirkman’a vereceği tavsiyeler ise ABD’nin gündemini belirleyecektir.

DESİGNATED SURVİVOR TEKNİK DETAYLAR

Başlangıç Tarihi: 21 Eylül 2016
Bitiş Tarihi: Devam Ediyor
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Televizyon: ABC
Oyuncular: Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto
IMDb Puanı: 8,0
Süre: 45 Dakika

Designated Survivor'ın konusu nedir? ile ilgili etiketler designated survivor konusu nedir hangi kanalda yayınlanıyor oyuncu kadrosu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.