Dermoid kist nedir? Tolgahan Sayışman'ın oğlunun son durumu ne?

Oyuncu Tolgahan Sayışman ve Almeda Abazi çiftinin beş aylık bebekleri kafasındaki bir kistten dolayı bugün ameliyata alındı. Oyuncu Tolgahan Sayışman ve meslektaşı Almeda Abazi 13 Şubat'ta yurt dışında dünyaevine girdi. Mayıs ayında ilk bebeklerini kucaklarına alan çiftin, bebekleri kafasındaki kistten dolayı bugün ameliyata alındı. Ünlü çiftin 5 aylık bebeğinde dermoid kist meydana geldiğinin açıklanmasının ardından dermoid kistin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Detaylar haberimizde...

Magazin gündemi bu son dakika haberiyle sarsıldı! Tolgahan Sayışman ile Almeda Abazi'nin 5 aylık bebekleri Efehan ameliyata alındı. Yapılan ameliyatın ardından Efehan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İlk anneliğini yaşayan Almeda Abazi ise geçtiğimiz aylarda babasıyla kamera karşısına geçen oğlu için "Oğluma nazar değdi" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Ünlü çiftin 5 aylık bebeğinde dermoid kist meydana geldiğinin açıklanmasının ardından dermoid kistin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Ayrıntılar haberimizde...

Tolgahan Sayışman ile Almeda Abazi çiftinin 5 aylık oğulları Efehan ameliyata alındı. Kafasındaki dermoid kistin alınması için ameliyatta olan Efehan’ın annesi Almeda Abazi’nin, ‘Oğluma nazar değdi’ dediği söylendi.

Tolgahan Sayışman, başrolünü oynadığı Şampiyon dizisinde oğlu Efehan da rol almıştı.

Efehan’dan güzel haberler geldi. Ameliyatı başarılı geçtiği, minik Efehan’ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Dermoid kist nedir?
Dermoid kist, tıpta bir tür kistik teratom olarak nitelenir. Kist; içi yağ gibi veya koloit veya yarı sıvı bir maddeyle dolu patolojik bir torba anlamına gelir. Teratom ise organ parçalarını içerisinde barındıran bir tür tümör olarak adlandırılmaktadır. Dermoid kist, hem kistik hem de teratom özelliği gösterebilen atipik bir kist türüdür. Nitekim dermoid kist fotoğrafları incelendiğinde; üzerinde gerçek anlamda diş büyümüş bir tümör, üzerinde göz barındıran bir kist, bakıldığında eli olan bir tümör gibi ürpertici fotoğraflarla karşılaşılacaktır.

Vücudumuzun deri tabakasında oluşan bir tür kesecik olan dermoid kist, üzerinde biyolojik yapısı gereği orada bulunmaması gereken dokular barındırabilir. Nitekim birçok dermoid kist vakası üzerinde diş, kıl yumağı, çeşitli kemikler ve hatta oldukça ender görülse de insan vücudu, göz, el, ayak ve diğer uzunlar tespit edilmiştir. Dermoid kist içerisinde genel olarak fazlaca kıl kesecikleri, ter bezleri ile deri tabakaları barındırırken; kan, yağ, kemik, diş, tırnak, sebum, diş, göz, kıkırdak ile tiroid dokusu da dermoid kistin içerisinde görülebilen unsurlardandır. Bunun sebebiyle yukarıda anlatıldığı üzere dermoid kisti oluşturan germ hücrelerinin neredeyse her doku ve organlara dönüşebilme özelliğini haiz olmasıdır. Germ hücresinin hangi doku veya organa dönüşeceği ise genetik yapı ile çevre şartları tarafından belirlenecektir.

Dermoid kist nedir? Tolgahan Sayışman'ın oğlunun son durumu ne? ile ilgili etiketler Tolgahan Sayışman Almeda Abazi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.