Dergahı Mualla ne demek?

Ekranların uzun soluklu bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster hayranlıkla izleniyor. İzleyiciler soruları büyük bir heyecan ile takip ediyor. Kim Milyoner Olmak İster'de geçen soru içerisindeki Dergahı Mualla'nın ne olduğunu merak ediliyor. Peki herkes tarafından beğeni toplayan Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan Dergahı Mualla ne demek? Detaylar haberimizde...

Reyting yarışında birçok yapımı geride bırakan Kim Milyoner Olmak İster liderlik koltuğunun sahipleri arasında yer alıyor. Heyecanlı bölümleri ile ekranla damga vuruyor. ATV'de yayınlanan programda sorularda izleyiciler tarafından büyük merakla takip edliyor. Kim Milyoner Olmak ister de geçen soru içerisindeki Dergahı Mualla'nın anlamı merak ediliyor. Peki herkes tarafından beğeni toplayan Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan Dergahı Mualla ne demek? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
Dergahı Mualla ne demek?
 
Osmanlı devleti zamanında hangi yapıya dergah-ı mualla denilirdi?
 
Topkapı Sarayı
 
Osmanlıca dergâh-ı muallâ kelimelerinin Türkçe karşılığı. Büyük kapı.  Mc: Saray.
 
KİM MİLYONER OLMAK İSTER
 
Kim Milyoner Olmak İster?, 2 Ağustos 2011'den beri atv'de yayınlanan yarışma programı. Murat Yıldırım tarafından sunulmaktadır.
 
"Kim Milyoner Olmak İster?" yarışma programı Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün izleyicileriyle buluşmaktadır.
 
Yarışmanın sunucusu Kenan Işık'ın 21 Mart 2014 tarihinde beyin kanaması geçirmesi ve programı sunamayacak olması nedeniyle, sezon sonuna kadar sırasıyla birçok ünlü dostu tarafından sunuldu. Daha sonra Selçuk Yöntem üç yıl programın sunuculuğunu üstlendi. 2017 yılının Şubat ayında Murat Yıldırım programın sunumunu devraldı.
 
Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. 2. soruda 1.000 TL, 7. soruda ise 15.000 TL'lik baraj soruları var. Yarışmayı kaybettiğiniz takdirde en son geçtiğiniz baraj sorusunun ödülü sizin olur. Çekildiğiniz takdirde en son yanıtladıgınız sorunun ödülünü alırsınız. Ayrıca size sunulan 4 joker hakkının 3'ünü istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Diğer joker hakkı yani çift cevap hakkı; 7. sorudan sonra kullanabilirsiniz.
 
Yeni yarışmada eski yarışmadan farklı olarak bir adet "sesli soru" sorulmaktadır. Yarışmacı öncelikle ses kaydını dinliyor ve ses kaydı ile ilgili olarak sorulan soruyu yanıtlamaya çalışıyor. Sesli soru 2. baraj olarak kabul edilen 7. soru dahil olmak üzere ilk 7 soruluk bölümde sorulmaktadır.
 
JOKER HAKLARI
Telefon: Yarışmacının başvuru sırasında adını verdiği 3 arkadaşından birini arayıp 30 saniye içinde soru hakkında fikir alışverişinde bulunabilir.
Yarı yarıya (50:50): Bilgisayar yanlış olan 2 seçeneği rastgele çıkarır.
Seyirciye Sorma: Seyircilere verilen el bilgisayarı sayesinde sorunun cevap hakkında bir seçim yaparlar. Verilen cevaplar grafik olarak yansıtılır.
Çift Yanıt: Daha önceki sürümlerinden farklı olarak eklenen bu joker sayesinde soruya 2 defa yanıt verilebilir; ancak jokeri kullanan yarışmacılar çekilemez ve sadece 7. sorudan sonra kullanılır. Ayrıca çift yanıtın kullanımı sırasında verilen ilk yanıt yanlış ise o yanıt gri renk ile gösterilir.
 
ESKİ JOKER HAKLARI
Soru Değiştirme: Sadece "Kim Bir Milyon İster" yarışmasında kullanılan bu joker sayesinde soru değiştirilebilir.
 
SORULAR VE ÖDÜLLERİ
12. Soru - 1.000.000 TL
 
11. Soru - 250.000 TL
 
10. Soru - 125.000 TL
 
9. Soru - 60.000 TL
 
8. Soru - 30.000 TL
 
7. Soru - 15.000 TL - (Baraj)
 
6. Soru - 7500 TL
 
5. Soru - 5000 TL
 
4. Soru - 3000 TL
 
3. Soru - 2 000 TL
 
2. Soru - 1000 TL - (Baraj)
 
1. Soru - 500 TL
 
Yarışmanın en yüksek ödülü 1 milyon Türk Lirasıdır. Eski yarışmada 500 Milyar olan ödül, 2005 yılında paralardan 6 sıfır atılması nedeniyle 500 Bin YTL olmuştu. Fakat YTL'ye geçilip TL tedavülden kalkınca YTL'nin adı TL oldu ve Büyük ödül 500 bin TL oldu. Bu durumda programın adı da Kim Beş Yüz Bin İster? olarak değişti. Yeniden yayınlanan programda büyük ödül diğer ülkelerde yayınlanan programlardaki gibi 1 Milyon TL olarak belirlendi.
 
KENAN IŞIK
Türk oyuncu, sunucu, eski gazeteci ve eski ana haber sunucusu. Özellikle Kim Milyoner Olmak İster adlı televizyon programı ile tanınmaktadır.
Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğu olan Kenan Işık orta okul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da okurken ise Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştur.
 
Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır. 1974 yılında Köşe yazarlığı sırasıyla Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" adlı diziyle boy göstermiştir. 2005 yılında Kenan Işık Erdoğan Aktaş'la tanışıp 4 Nisan 2005 tarihinde Star Haber'i sundu. 12 Haziran 2005 tarihinde haberi sunmayı bırakan Kenan Işık 20 Ağustos 2005 tarihinde Star Haber'i bıraktı ve tekrar oyuncu oldu. Sanatçı ayrıca Türk televizyon programları arasında fenomenler arasına giren Kim 500 Bin İster yarışmasının sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunuculuğunu yapmaya devam etmiştir.
 
21 Mart 2014 günü bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Işık, ameliyata alındı. Ameliyatın 4 saat sürdüğü, sanatçının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi. Spor sonrasında saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek, kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bu nedenle beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Olayın olduğu tarihten bu yana komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam etmektedir.
 
MURAT YILDIRIM
 
20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi. 30 Haziran 2014'te ise boşandılar. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016'da Adana'da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle dünya evine girdi.Kız istemek için Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ı devreye sokmuştur. Cumhurbaşkanı da düğün hediyesi olarak bir Kuran göndermiştir
 
Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. YÜO'daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım'ın televizyonla ilk tanışmasını sağlayan, 2003 yılında “Ölümsüz Aşk” dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alması oldu. Fakat dizi yalnızca 11 bölüm sürdü.
 
2004 yılında Bütün Çocuklarım dizisinde "Mesut" karakterini canlandıran Yıldırım, oyunculuğa Büyük Yalan dizisi ile devam etti.
 
2006 yılında ilk uzun soluklu çalışması olan Fırtına dizisinde başrol oynayarak ün kazandı. Aynı yıl sinemada Altın Portakal ödülüne aday olan Araf filmi ile ilk kez başrol oynadı.
 
Başrolünü paylaştığı Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde "Demir" karakteri ile ününü perçinledi. Demir, 25 sene sonra, varlıklı biri olarak Antakya'ya geri dönen ve buradan toprak alan bir gençtir. Demir ve Asi arasında geçen gurur yüklü aşk ise dizinin konusunu oluşturmaktadır.
 
2009 yılında ise Asi dizisi sona erdikten sonra TMC yapım şirketi ile Aşk ve Ceza adlı dizi için anlaşma imzalayan Yıldırım, dizide başrolü oynadı.
 
2012'de Tims Productions'ın yapımcılığını üstlendiği Show TV'de yayınlanan Suskunlar'da Ecevit karakterini canlandırdı. Dizide çocuk yaşta başlarından geçen bir kaza sonucunda girdikleri çocuk hapishanesinde yaşadıkları kötü olayların ardından suskun kalmayı seçen dört çocuğun büyüdükten ve ayrı yollarda ilerledikten sonra bir gün intikam almak için bir araya gelmeleri anlatılır.
Dergahı Mualla ne demek? ile ilgili etiketler Kim Milyoner Olmak İster dergahı mualla ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.