Dereyi görenler gözlerine inanamadı!

Sultangazi'deki dereden gelen görüntüler şoke etti. Bir fabrikanın bıraktığı düşünülen kimyasal atıklar nedeniyle renk değiştiren dere, Alibeyköy Barajı'na ulaşıyor. Kimi zaman siyah, kimi zaman ise mavi akan derenin hemen yanında İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi bulunuyor.

Sultangazi Cebeci Mahallesi Dökümcüler Sitesi'nden Alibeyköy Barajı'na uzanan dere, kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi tonlarda akmaya başladı.

Dereyi görenler gözlerine inanamadı!

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Pek çok fabrikanın bulunduğu bölgede tamamen siyah ve mavi renge bürünen dere çevre kirliliğini gözler önüne serdi. Derenin hemen yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi'nin bulunması da dikkat çekti. Derenin mavi ve siyah renklerde akması havadan da görüntülendi.

"ÇOK KÖTÜ BİR KOKU YAYIYOR"

Bölge esnafı, İstanbul'un şebeke suyu ihtiyacının karşılandığı 7 barajdan birisi olan Alibeyköy Barajı'nın su havzasına kadar uzanan derenin yaklaşık 2 yıldır kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi aktığını söyledi.

Dereyi görenler gözlerine inanamadı! - Resim : 2

BAZEN MAVİ BAZEN YEŞİL BAZEN DE SİYAH...

Kanber Kopaktaş, "Biz burada esnafız. Burada bazen mavi, bazen yeşil, bezen de siyah değişik bir su akıyor. Çok da kötü bir koku veriyor. Bu su aşağı yukarı buradan 2-3 senedir bu şekilde akıyor. Biz bundan rahatsızız.

Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını talep ediyoruz" dedi. Mavi tonda aktığı sırada derede cep telefonu kamerası ile çekim yapan bir kişi, "Bu masmavi akan su İstanbulluların içme suyu olarak kullandığı Alibeyköy Barajı'na karışıyor" dediği duyuluyor.

DHA

Dereyi görenler gözlerine inanamadı! ile ilgili etiketler Sultangazi dere kimyasal atık Alibeyköy Barajı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.