Derbi quiz nedir? Nasıl yapılır? / VİDEO

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki dev derbi ile ilgili Quiz'i beIN SPORTS yorumcuları yanıtladı. Derbi quiz dev derbilerden önce oynanan ve hafızaları tazelemeye yarayan bir oyundur. Peki derbi quiz nasıl oynanır? beIN SPORTS ekranlarında derbilerden önce yayınlanan programda derbi quiz ne demektir? Quiz ne demek? Detaylar haber özette...

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki dev derbi ile ilgili Quiz'i beIN SPORTS yorumcuları yanıtladı. Derbi quiz dev derbilerden önce oynanan ve hafızaları tazelemeye yarayan bir oyundur. Peki derbi quiz nasıl oynanır?
beIN SPORTS ekranlarında derbilerden önce yayınlanan programda derbi quiz ne demektir? Quiz ne demek? Detaylar haber özette...

ii_1

QUİZ NEDİR?

Temel olarak lisede hocaların yaptığı Quiz ile aynı mantıkta ilerleyen bir sınavdır.

Bazı hocalar Finalden ve Vizeden 1 hafta önce Quiz yaparak öğrencileri hem sınava hazırlar hem de vermeleri gereken Dönem İçi Notları verirler.

Quiz illa yapılması gereken bir sınav değildir. Hocaya göre Quiz Notu yerine Sözlü Notu ya da Ödev Notu kendisine yer bulabilir.

Bazı hocalar bu notu Devam – Devamsızlık durumuna göre verebilirken bazıları sınıfta yapacağınız anlatımlar, derse katılımdaki aktiflik gibi konular üzerinden de not verebilir.

Dersin ilk gününde genelde hocalar yıl içi ve yıl sonu sınav sisteminin nasıl olacağını, hangi alanlarda nasıl puan verileceğini sizlere açıklarlar.

Galatasaray - Fenerbahçe gibi aynı şehrin takımları arasında ki maçlar (genelde) salt futbol kaynaklıdır. Herkesin bildiği gibi bu iki takımımız arasında herhangi bir dinsel, ırksal yada başka bir ayrım yoktur. Temel anlamda derbi tanımını tam olarak karşılar Fenerbahçe - Galatasaray mücadelesi. Ancak günümüzde derbi tanımı futbol dışı pek çok kaynaktan beslenir. Glasgow Rangers - Celtic derbisinde olduğu gibi dinsel, Roma - Lazio derbisinde olduğu gibi siyasi sebepler (aynı şehrin takımları olmalarına rağmen) ilk derbi tanımının önüne geçmiştir.

İtalya derbisi ismi ile anılan Juventus - İnter derbileri de bu duruma bir örnektir. İtalya derbisi tanımı ilk ortaya atıldığı yıllarda Juventus ulusal ligde ve kupalarda en başarılı takımdır. Aynı yıllarda İnter ise Avrupa' da pek çok başarı kazanmış bir takımdır, bu sebeple bu iki takımın mücadelesi özeldir ve derbi adını almıştır.

Derbi nedir sorusuna bizce cevap budur. Gelecek yazılarımızda derbi tanımının beslendiği kaynakları örnek derbilerle açıklamaya devam edeceğiz. Takip etmeyi, yorumlamayı ve sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmeyin.

Derbi quiz nedir? Nasıl yapılır? / VİDEO ile ilgili etiketler Derbi beIN Sports quiz derbi quiz derbi quiz nasıl oynanır quiz ne demektir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.