Der Spiegel: Hata Erdoğan'da değil Michel'de

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Ankara ziyareti sırasında ayakta kalmasının yankıları sürüyor.

Almanya'nın dünyaca ünlü dergisi Der Spiegel koltuk krizinin ikilinin arasındaki güç mücadelesinden kaynaklandığını öne sürerek, "Hata Erdoğan'da değil Michel'de" yorumunda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldikleri toplantıda Erdoğan'ın yanındaki sandalyeye oturup, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in ayakta kalmasına tepki vermemesi eleştiri konusu olmuştu.

"HATA ERDOĞAN'DA DEĞİL MICHEL'DE"

Der Spiegel Brüksel temsilcisi Markus Becker imzalı makalede ‘Avrupa Birliği dünya sahnesinde kendisini nasıl komik duruma düşürüyor’ başlığı kullanıldı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ziyaret sırasında kandırıldığını öne süren Becker, bunun bir güç mücadelesinin sonucu olduğunu söyleyerek, “Hata Erdoğan’da değil, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’de” ifadelerini kullandı.

İKİLİ ARASINDA ANLAŞMAZLIKLAR VAR

Koltuk krizinin yaşanmasıyla beraber von der Leyen ile Michel arasında uzun süredir bir anlaşmazlık bulunduğu, bunun temel sebebinin dış politikadaki görüş ayrılıklarına dayandığı belirtildi. Michel’in AB zirveleri dışında daha fazla etkin rol almak istediği, bunun için de von der Leyen’i gölgede bırakmaya çalıştığı aktarıldı.

Der Spiegel: Hata Erdoğan'da değil Michel'de ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Erdoğan Ursula von der Leyen Charles Michel koltuk krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.