'Der Klassiker'e Bayern Münih damga vurdu!

Bundesliga'nın 11. haftasındaki dev mücadelede Borussia Dortmund'u konuk eden Bayern Münih, rakibini 4-0'lık skorla geçti

Bundesliga'nın 11. haftası 'Der Klassiker' olarak adlandırılan Bayern Münih - Borussia Dortmund maçına sahne oldu.

Ev sahibi Bayern, rakibine şans tanımadığı müsabakadan 4-0 galip ayrıldı ve Eintrach Frankfurt karşısında aldığı 5-1'lik hezimeti unutturdu.

Bavyera ekibine üç puanı getiren golleri Robert Lewandowski (17', 76'), Serge Gnabry (47') ve Mats Hummels (kk, 80')'dan geldi.

Karşılaşmayı %61 topla oynama ile tamamlayan Bayern, rakip kaleye 15 şut gönderdi.

Buna karşılık rakibine 2 şut izni veren ev sahibinde deneyimli eldiven Manuel Neuer, bu şutlar isabetli olmayınca kurtarış yapmak zorunda kalmadı.

Bu skorun ardından 21 puana yükselen Bayern, Bundesliga puan tablosunda 3. sıraya kadar tırmandı. Dortmund ise 19 puanda kaldı.

LEWANDOWSKI REKORUNU GELİŞTİRDİ

Bayern Münih'i Borussia Dortmund karşısında 1-0 öne geçiren Robert Lewandowski, bu sezon ligde üst üste 11 maçta da gol sevinci yaşadı. Polonyalı oyuncu, bu istatistiğiyle üst üste en çok maçta gol atma rekorunu geliştirdi.

JADON SANCHO YARIDA BIRAKTI

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan 19 yaşındaki kanat oyuncusu Jadon Sancho, sakatlık geçirerek maçı tamamlayamadı.

Dortmund'un hafta arasında Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Inter maçında sakatlık geçiren ancak bu maça yetiştirilen İngiliz oyuncu, sakatlığı nüksedince oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Sarı siyahlı ekipte Sancho yerine oyuna Raphael Guerreiro dahil oldu.

'Der Klassiker'e Bayern Münih damga vurdu! ile ilgili etiketler Borussia Dortmund Bayern Münih Bundesliga
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.