"Depremin yeri endişe verici"

Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen ve AFAD'ın 4,2, Kandilli Rasathanesi'nin ise 4,3 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem başta İstanbul olmak üzere tüm bölgede hissedildi. Görece olarak küçük bir deprem olmasına rağmen özellikle merkeze yakın noktalarda endişe yaratan depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den de dikkat çeken bir uyarı geldi. Prof. Görür, depremin oluştuğu yerin endişe verici olduğunu söyledi.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, akşam saatlerinde Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen depreme ilişkin ürküten bir paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremin merkez üssüne dikkat çeken Prof. Görür, bunun endişe verici olduğunu söyledi.

Görür'ün endişelenmesinin sebebi ise bu kırılmanın beklenen büyük depreme neden olacak fay üzerinde gerçekleşmesiydi.

Görür, bu deprem ile söz konusu fayın tetiklenebileceğine işaret etti.

Prof. Dr. Naci Görür'ün 'endişeli' paylaşımında "Arkadaşlar Marmara’da olan 4,3’lük depremi görüyorsunuz. Min. 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayın üzerinde. Yeri endişe verici. Bu deprem fayda az da olsa stres değişimine ve mekanik vibrasyona neden olmuş olabilir. Bu da sözkonusu fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir." ifadesini kullandı.

 

"Depremin yeri endişe verici" ile ilgili etiketler Marmara deprem İstanbul prof. dr. naci görür
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.