Depremin merkez üssü uzmanları şaşkınlığa uğrattı!

Ekranlara canlı bağlanarak İstanbul'da yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremi yorumlayan Doç. Dr. Bülent Özmen, ilginç bir noktaya parmak bastı. Depremin büyüklüğünde dikkat çekici bir şey olmamasına karşın, gerçekleştiği nokta beklenmedik. Depremin merkez üssünün olduğu bölgede bilinen bir fay hattı bulunmuyor!

İstanbul'da saatler 15:08'i gösterdiğinde herkesin yüreğini ağza getiren bir deprem meydana geldi. Kuzey Anadolu Fay hattında Gölcük segmentinin kırıldığı 17 Ağustos 1999'da yaşanan Gölcük depreminin ardından, enerjinin Gölcük'ten İstanbul'a kaydığı biliniyor. 

3.9 büyüklüğünde ve yerin 7 km derininde meydana gelen bu depremin merkez üssü ise Sultanbeyli, Kartal, İstanbul.

Genellikle İstanbul'un doğusunda, Anadolu yakasında hissedilen depremde şu ana kadar yetkililere can veya mal kaybı bildirilmedi. İstanbul valisinin de açıklamaları bu yönde. 

Olaylar gerçekleşirken ekranlara bağlanan ve TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulunan Deprem Müdendisi Doçent Doktor Bülent Özmen, ilginç noktalara parmak bastı. 

 DEPREMİN OLDUĞU BÖLGEDE BİLİNEN BİR FAY HATTI YOK!

Bu tarz bir depremin üretebileceği maksimum şiddetin 4 civarı olması gerektiğini savunan deprembilimci, depremin büyüklüğü yerine meydana geldiği yere odaklanmamızı ve dikkatin b detayda yoğunlaşması gerektiğini aktardı. Özmen, 'O noktada deprem olması son derece şaşırtıcı!' dedi ve ekledi 'O bölgede bilinen hiçbir fay hattı bulunmuyor!' diye ekledi.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNE HAZIR DEĞİLİZ

Sözlerini beklenen Büyük İstanbul Depremi'de vurgu yaparak bitiren Doç. Dr. Özmen, 'En geç çocuklarımızın bu deprem mutlaka Marmara'da yaşanacak' dedi ve 'Bu depreme verdiğimiz panik içindeki tepkiler, gerçek sorunu yaratacak depreme hazır olmadığımızın bir göstergesi.' dedi.

 

Depremin merkez üssü uzmanları şaşkınlığa uğrattı! ile ilgili etiketler deprem Kartal İstanbul merkez üssü fay özmen

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.