Depremden sonra şimdi de korona virüs provokasyonu!

6.8 büyüklüğündeki Elazığ depremi sırasında attıkları tweetlerle arama kurtarma ekiplerini yanlış yönlendirmeye çalışan provokatörler şimdi de korona virüs ile ilgili algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak yalancının mumu bu kez yatsıyı bile beklemeyip söndü...

Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin ölümü ile sonuçlanan 6.8'lik deprem sırasında insanlıktan nasibini almamış provokatörlerin eylemlerine tanık olunmuştu.

Kimi enkaz altındayım, sesimi duyuramıyorum diyordu, kimi ırkçılık yaparak kitleler arasına nifak sokmaya çalışıyordu. 

İşte o tweetlerden bazıları...

Depremden sonra şimdi de korona virüs provokasyonu!

Depremden sonra şimdi de korona virüs provokasyonu! - Resim : 2

Depremden sonra şimdi de korona virüs provokasyonu! - Resim : 3

Deprem sonrasında nifak çıkarmak ya da takipçi kazanmak için yapılan bu provokörler hakkında gerekli adli işlem yapıldı. Ancak kötü kötüyü, yanlış yanlışı çeker sözünden hareketle bu kez de dünyanın büyük endişe ile önlemeye çalıştığı korona virüsü, sosyal medyada hiçbir ahlak kaygısı taşımayan provokatörlere malzeme oluyor. 

İşte onlardan biri...

Bilindiği gibi bugüne kadar Türkiye'de korona virüs teşhisi konulan tek bir vaka bile bulunmuyor. Wuhan'dan Koca Yusuf operasyonu ile vatandaşlarını getiren Türkiye'yi karalamak isteyen bir provokatör ise devleti yalancılıkla itham ediyor. 

"Burası şişli etfal hastanesinin arka kapısı, devlet çin virüsünü bizden saklıyor. fotoyu gizli çektim" diyen ve adının Defne Ardiç olduğunu yazan bu provokatör mesajını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da mantionlıyor. 

Peki gerçek ne?

Gerçek aslında tüm çıplaklığı ile ortada. Çünkü gizli çektiğini iddia ettiği fotoğraf Türkiye'de bile çekilmiş değil. Çin'de korona virüs salgınına ilişkin internette dolaşan fotoğraflardan biri ve görevlilerin hemen arkasında duvara dayalı panolardaki Çince yazılardan bunu anlamak da mümkün. 

Depremden sonra şimdi de korona virüs provokasyonu! - Resim : 4

 

Depremden sonra şimdi de korona virüs provokasyonu! ile ilgili etiketler deprem Sosyal Medya Korona provokasyon korona virüsü şişli etfal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.