DEPREMDE HAYAT KURTARAN UYGULAMALAR!

İletişim Uzmanı ve Akademisyen Ömer Terzi, deprem anında ve sonrasında yaşanan şebeke sorunları ve iletişim problemini ortadan kaldıracak hayat kurtaran mobil uygulamaları anlattı.

Türkiye aktif fay hatları üzerinde yer aldığı için deprem gerçeğini kabullenerek ve tedbir alarak yaşamaya çalışmamız gerekiyor. Deprem sonrası GSM operatörlerinde yaşanan iletişim problemleri, afet sonrası toplanma alanlarının az olması ve daha birçok sorun depreme hala hazırlıksız olduğumuzu ortaya koyuyor.

Afet anında ve sonrasında yaşanan iletişim yoğunluğu sebebiyle şebekelerin çökmesi o anda iletişim kurmanın öneminin altını çiziyor. Acil durum, doğal afet anlarında ve sonrasında iletişim kurmayı kolaylaştıran dijital platformlar böylece gündeme geliyor. Bu noktada yapay zekadan faydalanan bazı teknoloji devleri, deprem sonrasında hayatı kolaylaştıracak bazı uygulamalar geliştirdi. Yaşanan herhangi bir doğal afet durumunda şebeke çökmesi nedeniyle yaşanan iletişim sorunlarının önüne geçmek için hayat kurtaran uygulamaları sizler için derledik.

İşte o uygulamalar...

-Akut Güvendeyim

-Zello

-Fire Chat

-Bridgefy

-MeshTalk

-Voxer

-BiP

-eQuake

-7TP Erken Uyarı

-Myshake

-Last Quake

-Life360 Aile Konum

-Signal Offline

Hayat kurtaran mobil uygulamaların detaylarını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

DEPREMDE HAYAT KURTARAN UYGULAMALAR! ile ilgili etiketler deprem Ömer Terzi depremde hayat kurtaran uygulamalar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.