Deprem uzmanından korkutan uyarı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan depremler hakkında bir uyarı daha yaptı. Ercan yaptığı açıklamalarında peş peşe depremlerin yaşandığı Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde incelemelerde bulundu ve 4.0, 4.5 ve 5.0 şiddetinde depremler olabileceğini vurguladı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,uzun bir süredir depremlerin yaşandığı Manisa'nın Kırkağaç ilçesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ahmet Ercan açıklamalarında fay hattının geçtiği bölgede kopma ve kırılma görüldüğünü ancak yarıkların oluşmadığını ifade etti.

5.0 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR

Konu ile ilgili olarak Ahmet Ercan açıklamalarının devamında bölge sakinlerin deprem beklenip beklenmediği sorusuna yanıt verdi ve "4.5, 5.0 büyüklüğünde depremler olabilir" ifadelerini kullandı.

Deprem Uzmanı, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 22 Ocak'ta meydana gelen ve Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde olan depremin ardından gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu ve binlerce artçı sarsıntı ile beşik gibi sallanan Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Ercan Kırkağaç'ta 22 Ocak'ta meydana gelen depremden en çok etkilenen yerlerinden biri olan kırsal Karakurt Mahallesi'ndeki fay hattının geçtiği bölgede incelemelerde bulundu. Ercan bu incelemelerinin ardından bir açıklama yaptı ve bölgede kopma ve kırılma görüldüğünü fakat yarıkların oluşmadığını ifade etti.

Deprem uzmanından korkutan uyarı! ile ilgili etiketler Manisa deprem Son dakika Haber fay hattı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.