Deprem toplanma alanına AVM yaptığı ileri sürüldü!

Silivri merkezli 5.8'lik depremin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu deprem toplanma alanlarına AVM yapıldı iddiası ile gündemi farklı bir noktaya taşımıştı. İmamoğlu'nun iddiası koca İstanbul'da 77 toplanma alanının kaldığı yönündeydi. AFAD bu iddiayı çürütsede İmamoğlu verdiği yanlış bilgiye ilişkin bir açıklama yapma gereği hissetmedi. Şimdi ise İmamoğlu'nun deprem toplanma alanlarına yapılan AVM'lerden birine bizzat sahip olduğu ileri sürüldü. Şimdi kamuoyu bu konuda cevap bekliyor...

Bugün sosyal medyada Ekrem İmamoğlu ve deprem toplanma alanlarına ilişkin ilginç bir iddia gündeme geldi.

Ama o iddiaya geçmeden önce iddianın konusu olan AVM'ye ilişkin seçim döneminde yalanlanmayan bilgileri hatırlatalım.

23 Haziran seçimleri öncesinde o tarihte İBB Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde Atatürk Bulvarı ile Anadolu Caddesi'nin kesiştiği noktaya yapılan AVM'nin sahibi olduğu ileri sürülmüştü. 

20.811 metrekare inşaat büyüklüğüne sahip olan AVM'nin ortakları iki şirket olarak görünüyordu.

Bunlar; Beyaz İnşaat Petrol Ürünleri Turizm Sanayi A.Ş., diğeri ise SSB Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş. SSB Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kurucusu Ticaret Sicil kayıtlarında Ekrem İmamoğlu olarak belirtiliyor.

Deprem toplanma alanına AVM yaptığı ileri sürüldü!

İMAR BARIŞINA BAŞVURDU

İmamoğlu, 11 Mayıs 2016'daki Ticaret Sicil Gazetesi'nde adresi Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi Çalışlar Caddesi Midpoint Apartmanı olarak görülen şirketin tek kurucusu olarak görülüyor.

İmamoğlu ve ortağının Mayıs 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak bu AVM'deki kaçak bölümler için İmar Barışı'na gittiği kaydedilmişti. 

O AVM YİNE GÜNDEMDE

Şimdi o AVM ile ilgili yeni bir iddia gündemde. İddiaya göre İmamoğlu'nun ortağı olduğu AVM, deprem toplanma alanına yapıldı. İddia doğruysa AVM'nin buraya yapılmasının izni de İmamoğlu tarafından verilmiş olması gerekiyor. Çünkü o tarihlerde kendisi Beylikdüzü'nde belediyenin başındaydı. 

Deprem toplanma alanına AVM yaptığı ileri sürüldü! - Resim : 2

İMAMOĞLU'NUN AVM'Sİ DEPREM TOPLANMA ALANINA MI YAPILDI?

Ancak aynı İmamoğlu 4 gün önce 5.8'lik depremin ardından İstanbul'daki deprem toplanma alanları ile ilgili çok tartışılan bir iddiayı gündeme getirmişti. 

"99 depreminden sonra 470 toplanma alanından 77'si kalmış. Yerlerine AVM yapılmış" diyen İmamoğlu'nun bu sözleri daha önce birçok konuda olduğu gibi bu kez de AFAD tarafından hemen yalanlandı. İmamoğlu'nun 77 dediği toplanma alanı sayısının 2 bin 864 olduğu ortaya çıktı. 

Şimdi merak edilen İstanbul'da deprem toplanma alanlarına AVM yapıldığını ileri süren İmamoğlu'nun şimdi Beylikdüzü'ndeki şahsına ait olduğu ortaya çıkan Alışveriş Merkezi ile ilgili 'toplanma alanına yapıldı" iddiasına ne cevap vereceği. 

 

Deprem toplanma alanına AVM yaptığı ileri sürüldü! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü deprem AVM
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.