Deprem sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi! 250 milyon TL deprem bölgesine aktarıldı

Arma kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kahramanmaraş depremi sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, bölgeye aktarılan yardımları kamuoyu ile paylaştı.

Depremde ilk 24 saati geride bırakmış olan Türkiye’de depremin yarattığı hasarları gidermek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarında seferberlik başladı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgelerinde başta depremin gerçekleştiği Kahramanmaraş olmak üzere depremden etkilenen bölgedeki 10 il için harekete geçen bakanlıklardan açıklamalar da peş peşe gelir oldu. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama gerçekleştirdi.

Depremde 24 saat geride kalmışken; vefat edenlerin sayısı da 2 bini aştı. Arama kurtarma çalışmalarını umutla takip eden tüm Türkiye’den deprem bölgesine ulaşması için yardımlar yola çıkmışken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da harekete geçti. Bölgedeki depremzedelere ulaşması için destek ağını ören Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta nakdi yardım olmak üzere, deprem bölgesi için yapılan yardımları kamuoyu ile paylaştı. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın deprem sonrası açıklaması…

BAKANLIK, 10 İLE 250 MİLYON NAKİT YARDIMI AKTARDI

Deprem sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi! 250 milyon TL deprem bölgesine aktarıldı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olmak üzere toplamda 10 ili etkileyen deprem sonrası harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bölgeye yardım gönderme girişimlerini gerçekleştirmeye başladı. Başta Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana olmak üzere bölgeye yakın çok sayıda ili etkileyen depremden etkilenen yaklaşık 13,5 milyon vatandaşın yaralarını sarmak için harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdiden 250 milyon TL’lik nakit yardımın aktarılmasını sağladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tek çalışması da bu olmadı. Aynı zamanda depremden etkilenen kişilere psikososyal destek sunmak için harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş’a 116, Adana’ya 100, Hatay’a 108, Gaziantep’e 53, Osmaniye’ye 64, Malatya’ya 62, Adıyaman’a 33, Diyarbakır’a 67, Şanlıurfa’ya 65, Kilis’e 28 psikososyal destek personeli gönderdiğini gerçekleştirdiği açıklama ile kamuoyuna bildirdi.

BAKANLIK, 10 İLE TOPLAM 10 DEPO KURDU

Açıklamaları kapsamında deprem bölgeleri için gerçekleştirilen faaliyetleri kamuoyu ile paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Hatay’a mobil SHM (Sosyal Hizmet Merkezleri) tırımız, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya’ya ise mobil SHM araçlarımız hareket etmiştir” ifadelerini kullandı. Ardından bölgede 10 deponun kurulduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilerinin açıklamalarının tamamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Ayni yardımların toplanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımının yapılması için Malatya, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş’ta birer, Gaziantep’te 2, Adıyaman’da ise 3 olmak üzere toplam 10 depo kurulmuştur. Toplanma alanlarındaki vatandaşlara dağıtılmak üzere Malatya Ayni Bağış Deposundan Malatya Büyükşehir Belediyesine 2.209 battaniye, Battalgazi Belediyesine 643 battaniye, Yazıhan SYDV’ye (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) 152 olmak üzere toplamda 3.004 battaniye teslim edilmiştir. Acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla 10 ilimizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilk etapta 250.000.000 TL nakdi yardım aktarılmıştır.”

Deprem sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi! 250 milyon TL deprem bölgesine aktarıldı ile ilgili etiketler deprem Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.