Deprem Anadolu yakasına hasar vermeyecek mi?

Jeofizikçisi Cenk Yaltırak, İstanbul'da meydana gelebilecek olası bir depremle ilgili çarpcı açıklamalarda bulundu. Yaltırak, İBB toplantısında olası bir depremde sadece Avrupa yakasında Fatih ve B.Çekmece'nin zarar görecekmiş gibi konuşulduğunu dile getirdi.

Cenk Yaltırak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"İBB toplantısında sadece Avrupa yakasında Fatih B.Çekmece arası hasar görecekmiş gibi konuşuldu ve tartışıldı, deniyor. İşte bu toplantıların tüm bilimcilere açık olmamasının zararı. Tamamen bir fay modeli ve kısa bir kırılmaya endekslenmiş bir safsata.

Deprem Anadolu yakasına hasar vermeyecek mi?

Yok mu bunu masaya yatıracak bu yanlışı tartıştıracak bir TV ve programcı? El cevap yok. Her akşam aynı safsataları konuşup bağır çağır afra tafra. İstanbul deprem senaryoları bir kere tartışılmadı.

Şimdi İBB bu senaryo ile Anadolu yakasında yapacak bir şey yok , hasar olmayacak masalı ile hareket etmeğe devam edecek... 20 yıl kaybettik bu kafa ile önümüzdeki az zamanı da eksik işlere gömeceğiz."

Deprem Anadolu yakasına hasar vermeyecek mi? - Resim : 2

Deprem Anadolu yakasına hasar vermeyecek mi? ile ilgili etiketler deprem İstanbul risk hasar fay hattı Anadolu Yakası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.