Depozito nedir? Depozito iade sistemi nasıldır? Marketlerde depozito iade sistemi başlıyor!

Depozito iade sistemi marketlerde başlıyor. Alışveriş merkezlerinde ve birçok markette yakın zamanda başlayacak olan depozito iade sisteminin aytıntıları belli oldu. Peki depozito iade sistemi nedir?

Atıkların geri dönüşüm yoluyla dekonomniye kazandrılmasıo hedeflenen depozito iade sistemi'nin ayrıntıları belli olmaya başladı. Alışveriş merkezlerinde ve marketlerde uygulanmaya başlanacak olan sistem nasıl işlliyor? Depozito iade sistemi nasıl olacak?

TDK'YA GÖRE DEPOZİTO NE DEMEK?

Depozito kelimesi ekonomide güvence akçesi olarak tanımlanır. Ayrıca kabıyla birlikte satılan bir malın kabı için alınan ve kap geri getirildiğinde alıcıya verilen para anlamına gelir.

DEPOZİTO İADE SİSTEMİ NE DEMEK?

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu Depozito İade Sistemi ile ilgili detayları açıkladı.

PAGEV'den yapılan açıklamaya göre, plastik, cam, metal-alüminyum ve karton atıkların çöpe değil, geri dönüşüme gitmesini sağlayacak Depozito İade Sistemi (DİS), 2022 yılında devreye girecek. Çevresel sorunları azaltması beklenen DİS’in, geri dönüşüm sektöründeki yatırımları hızlandırması bekleniyor.

“Önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek uygulamayla birlikte tüketiciler, ürünleri satın alırken ürün bedeliyle birlikte belirlenen depozito iade ücretini de satış noktasına ödeyecek. Depozito sistemi, tüketiciyi ürünün fiyatı dışında ödenen bedeli geri alabilmek için sistemin belirlediği market veya diğer toplama noktalarına yönlendirecek, tüketici depozite bedelini geri alabilmek için atığı iade edecek.

Depozito nedir? Depozito iade sistemi nasıldır? Marketlerde depozito iade sistemi başlıyor! ile ilgili etiketler market depozito ne demek depozito iade sistemi nedir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.