Denizlispor'un borcu 3 katına çıktı

Denizlispor Başkanı Ali Çetin, yakın zamanda gerçekleşecek olan genel kurul öncesi düzenlediği basın toplantısında yönetimindeki 3 yıllık bilançoyu açıkladı. Devir aldıkları dönemde 35 milyon TL olarak belirtilen borcun, 73 milyon TL'ye çıktığını dile getiren Başkan Çetin, güncel borcun ise 90 milyon TL olduğunu duyurdu.

Süper Lig'e 2019-20 sezonunda geri dönen ancak bu sezon ligin dibine demir atarak bitime 4 hafta kala düşmesi kesinleşen Denizlispor'da Başkan Ali Çetin, genel kurul öncesi basın toplantısında konuştu.

Yönetim Kurulu ile birlikte kameraların karşısına geçen Çetin, 3 yılın bilançosunu açıkladı. Tüm söylentilere rağmen konuşmak için genel kurulu beklediklerini söyleyen Başkan Çetin, “Bir sürü şey söylendi, bir sürü şey konuşuldu, suskunluğumuzdan faydalanıldı. Ancak bizi de ligin sonuna yaklaşmak için bugüne kadar bekledik. Bütün şehir gibi, bütün taraftarlarımız gibi çok derin üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Çünkü bu 6 aylık, 7 aylık doğmuş bir çocuğu büyütüp, yürütüp okula göndermek gibiydi. Pandemiden öncesi ve sonrası var. Denizlispor için biz başaramadık. Çünkü bizim gücümüz bu kadardı, tek başına yönetim kurulunun mücadelesiyle de bu işin olamayacağını biz kendimizde biliyorduk, onun haricinde hiçbir işyerine gidemedik. Hiçbir başka destekte alamadık, iş yerlerine gidemediğimiz için hiç kimsede kalkıp ‘biz para verelim’ demez. Biz bunu daha önce ilk yıl ve 2’inci yılın ilk 4 ayı kapı kapı dolaşarak bir şekilde hallediyorduk. Şuna inanın gittiğimiz her dönemde bizi hiç kimse kapıdan çevirmedi. Gidemeyince maalesef maddi boyutta biraz sıkıştık, bu hale gelmiş olduk” dedi.

BORÇ İKİ KATINA ÇIKTI, HOROZ BATAĞA SAPLANDI

Göreve geldikleri dönemde kulübün zor durumda olduğunu, kendilerine belirtilen borcun ise 2 katı çıktığını aktaran Başkan Çetin, "Teknik direktörün yönetim toplantısını basıp ‘bu kulüpte et yok’ dediği çok iyi bilmeniz lazım. ‘Biz karga mı besliyoruz’ dediği dönemi de çok iyi bilmeniz lazım. Kamp için aradığımız her otelden ‘önce önceki borçlarınızı ödeyin, ondan sonra gelebilirsiniz’ dediği dönemlerden bugünlere geldik. Biz geldiğimiz gün bize teslim edilen borcun miktarının tamamı 35 milyon 543 bin TL, bu kayıtlarda görünen borç.

İşin özü şu, şampiyon olduğumuz gün, bayrağı kaldırdığımız gün 72 milyon 300 bin TL bizim borcumuz vardı. 71 Milyon 700 bin TL biz aldığımız gün kulübün borcu vardı. Bunun o günkü döviz kuruna göre bedeli 11 milyon 071 bin Euro o günkü kurda 6.53 yani tüm gelirlimizden bunun 40 milyonuna yakınını biz hallettik.

Süper Lig'e bir sonraki yıla 43 milyon 378 bin TL ile devrettik. Eski ödemeleri ödedik ve 43 milyon 378 bin TL borcumuz kaldı. Süper Lig'e çıktıktan sonra yine aynı azimle mücadeleyle aynı şekilde devam ettik ve en son 30 Nisan 2021 itibariyle 83 milyon 982 bin 467.10 TL, yani bu Euro olarak 8 milyon 604 bin 761 bin Euro borç ile devrettik. Şimdi 11 milyon Euro’dan almışız, 9 milyon Euro’dan 30 Mayıs 2021 itibariyle biz bu kulübü sezon sonu itibariyle teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Denizlispor'un borcu 3 katına çıktı

KENDİSİNE KÜFÜR EDEN TARAFTARLARA SESLENDİ

Kendisine küfür eden taraftarlara meydan okuyan Ali Çetin, "İnsanlar isteyince gitmeyiz, biz isteyince gideriz. Son düdüğe kadar kulübümüzün bayrağını sallayacağız. Ayın sonunda kongrede çiçeklerimiz ile yeni gelen yönetim kim olursa karşılamaya gider elimizden geldiği kadar onlara destek oluruz. Bayramdan sonra denetim uzmanları kulübümüzün şu rakamların tamamını incelenmesini yapacak.

Buradan herkese sesleniyorum. Her taraftar grubundan mali bilgisi olan 2 kişi, şehrimizin en iyi mali müşavirlerinden 2 kişinin bu incelemeye katılsın. Yarın bizim yaşadıklarımızın yaşanmaması için bu incelemeye davet ediyoruz.

Sen bana, benim 84 yaşındaki babama, 80 yaşındaki anneme küfür edemezsin. Biz köylü çocuğuyuz, yaparsan karşılığını bulursun. Ucunda ölümde varsa ben buradayım. Hodri meydan, bana küfür edemezsin. Biz buraya küfür, hakaret yemeye gelmedik. Eleştirebilirsin, belirli bir sınırın vardır, eleştirebilirsin” diye konuştu.

Denizlispor'un borcu 3 katına çıktı ile ilgili etiketler Denizlispor ali çetin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.