Beşiktaş zorlu Denizli deplasmanında kazanmayı bildi

Süper Lig'in 6. haftasında Yukatel Denizlispor'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmanda 3 puanı 3 golle aldı. Atiba ve Aboubakar'ın yıldızlaştığı maçta Josef de Souza 67'de takımını 10 kişi bıraktı. Kartal, 13 Eylül'de Trabzon'da oynadığı ilk hafta maçında sonra ilk kez galibiyet sevinci yaşadı.

Süper Lig'de en son maçını 24 gün önce evinde Gençlerbirliği'yle oynayan ve 1-4 kaybeden Beşiktaş, yeni bir başlangıç yapmak üzere Yukatel Denizlispor karşısına çıktı. 4 maçta 4 puan toplayan ve son 2 maçını kaybeden Siyah-Beyazlılar bu kez 3 puanı 3 gole aldı: 2-3.

Kartal'a galibiyeti getiren golleri Atiba, penaltıdan Aboubakar ve Larin kaydetti. Ev sahibinin ilk golü 0-3'ten Mesanovic ve Sacko'dan geldi. Josef de Souza'nın kızardığı maçta Kamerunlu santrfor Vincent Aboubakar 1 gol, 1 asistle oynadı.

Teknik direktör Sergen Yalçın zorlu deplasmanda Valentin Rosier ile Rachid Ghezzal'ı ilk kez 11'de sahaya sürebildi. Ghezzal beğeni toplarken Rosier ilk maçında ilk asistini yaptı.

Kartal, Denizlispor'la oynadığı son 11 maçını da kazandı. Ege temsilcisi en son 21 Ağustos 2004'te kendi sahasında 3-1 kazanmıştı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi maç öncesi takımın kamp yaptığı otele "moral ziyareti"nde bulundu.

NEFES ALMAK İSTİYORUZ

Sergen Yalçın maçtan önce şunları söyledi:  "Ligde kötü bir başlangıç yaptık. Bunun birçok sebebi var. Şimdi bunu konuşmayalım, önümüze bakalım. Bu maça iyi hazırlandık. Ara bize iyi geldi. Yeni bir başlangıç yapmak ve lige adapte olmak istiyoruz. İnşallah iyi oyunla kazanırız ve nefes alırız."

Denizlispor cephesinde ise rakibin lige kötü başlangıcını iyi değerlendirme düşüncesi hakim. İlk 3 puanını geçen hafta Ankara'da alan "Horozlar", Siyah-Beyazlı rakibinden puan ya da puanlar alıp çıkışa geçmek istiyor. Teknik direktör Robert Prosinecki maç öncesi yaptığı açıklamada, "Rakibin Beşiktaş olduğunu unutmadan maça başlamalıyız. Bizi zor bir maç bekliyor. Bireysel olarak çok iyi oyuncuları var. Biz iyi bir maç oynamaya çalışacağız. Geçen haftanın devamını getirmek istiyoruz" dedi.

Beşiktaş zorlu Denizli deplasmanında kazanmayı bildi
Beşiktaş'tan maç öncesi galibiyet yemini

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk. 8 SAKATLIK! Denizlispor'da sakatlık geçiren tecrübeli stoper Mustafa Yumlu yerini Oğuz Yılmaz'a bıraktı.

Dk. 13 GOL! Larin-Aboubakar-Atiba üçgeninden gol çıktı. Aboubakar'ın şık bir pasla kaçırdığı Atiba, ceza sahasında hafif çapraz pozisyonda kaleci Pantilimon'la karşı karşıya kaldı. Tecrübeli futbolcu açısı da daralmak üzereyken akıl dolu bir vuruşla topu ağlara gönderdi! 0-1. Kanadalı futbolcu son 3 golünü de deplasmanda attı.

Atiba Hutchinson, bu sezon Süper Lig'de gol atan en yaşlı oyuncu oldu (37 yaş 261 gün). 

Beşiktaş zorlu Denizli deplasmanında kazanmayı bildi - Resim : 2

Dk. 16 SERT ŞUT! Hugo odallega'nın ceza sahası dışından sert vuruşunda Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.

Dk. 29 TEHLİKE! Rachid Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşla altıpasta topla buluşan Aboubakar'ın vuruşu savunmaya çarpıp kornere gitti.

Dk. 37 PENALTI! Atiba'nın şutunda top Oğuz'un eline çarptı, Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi.

Dk. 39 GOL! Penaltıdan önce Aboubakar elle oynadı mı oynamadı diye VAR incelemesi beklendi. Pozisyon temiz çıkınca Kamerunlu santrfor penaltı için topun başına geçti ve skoru 0-2 yaptı. İlk Beşiktaş kariyerinde 19 gol atan 29 yaşındaki Aboubakar, yaklaşık 3.5 yıl sonra 2. Beşiktaş döneminin ilk gol sevincini yaşadı.

Beşiktaş zorlu Denizli deplasmanında kazanmayı bildi - Resim : 3

İkinci yarı başlarken takımlarda herhangi bir değişiklik olmadı. Opta verilerine göre; Beşiktaş, Denizlispor karşısında bu sezon ilk yarısında en fazla şut çektiği (9) ve rakip ceza sahasında topla buluştuğu (12) Süper Lig maçını oynadı.

Dk. 48 GOL! Ghezzal sağ kanatta Rosier'i çok iyi kaçırdı. Fransız sol bek arka direkteki Cyle Larin'in önüne doğru çok güzel bir muz orta kesti, Kanadalı golcü ayak koydu ve skoru 0-3 yaptı. Valentin Rosier'den ilk maçında asist katkısı... Kartal'ın ligde attığı 7 gol, 7 farklı isimden gelmişti. Larin 2'nciyi attı.

Beşiktaş zorlu Denizli deplasmanında kazanmayı bildi - Resim : 4

Dk. 52 Josef de Souza uzaktan şansını denedi, köşeye giden topu Pantilimon son anda kornere çeldi. 4 oluyordu...

Dk. 67 KIRMIZI KART! Varela top sürerken rakibinden topu kapmaya çalışan Josef de Souza'nın baldıra kontrolsüz darbesi kırmızı kart getirdi... Pozisyonu VAR'ın uyarısıyla monitörden izleyen Alper Ulusoy, Brezilyalı orta saha oyuncusuna direkt kırmızı kart çıkardı. Sambacı karara çok sinirlenip elindeki su şişesini yere fırlattı. 

DK. 76 GOL! 10 kişi kalana Beşiktaş topu tehlike bölgesinden bir türlü uzaklaştıramadı. Özer Özdemir'in pasında ceza sahasına hareketlenen Muris Mešanović uzak köşeye sert ve düzgün vurdu, farkı 2'ye indirdi: 1-3. Beşiktaş oynadığı tüm maçlarda gol yiyen tek Süper Lig takımı....

Dk. 83 PENALTI BEKLENTİSİ! Özer Özdemir ceza sahasında Fabrice N'Sakala ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ama maçın hakemi oyunu devam ettirdi. VAR uyarısıyla monitöre giden Alper Ulusoy, Nsakala'nın rakibin ayağına bastığı görüntü karşısında ikna olmadı ve oyunu devam ettirdi.

Dk. 90+4 GOL! Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Hadi Sacko'nun sert vuruşla topu ağlara gönderdi. Kartal maç sonunu yine krize soktu.

Beşiktaş zorlu Denizli deplasmanında kazanmayı bildi ile ilgili etiketler Beşiktaş Denizlispor Sergen Yalçın Robert Prosinecki
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.