Denizlili doktorlara ücretsiz aikido dersi!

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin çözüm bulması için harekete geçen Denizli Tabip Odası, üyeleri için ücretsiz aikido kursu açmaya karar verdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete çözüm bulunması için harekete geçen Denizli Tabip Odası, üyeleri için ücretsiz 'aikido' kursu açmaya karar verdi.

GÜNLÜK EN AZ 30 SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDET GÖRÜYOR

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli doktor Bahattin Ahmet Yalçın'ın hasta yakınları tarafından başına kaldırım taşıyla vurulup ağır yaralanması Denizli'de protesto edildi. Kentteki özel bir hastanenin önünde bir araya gelen Tabip Odası üyelerine bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler destek verdi. Doktorlar ile birlikte hemşireler ve sağlık çalışanlarının da katıldığı basın açıklamasında konuşan Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, sağlık çalışanlarının saldırıların artarak devam ettiğini hatırlatarak, günlük en az 30 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını öne sürdü. Saldırılara 'dur' denilmesi gerektiğini ifade eden Alten, Denizlili doktorlar olarak şiddetten korunmak için ilginç bir yöntemden de bahsederek şunları söyledi:

Denizlili doktorlara ücretsiz aikido dersi!

"VAKİT GEÇMEK ÜZERE"

"Bu konu ile ilgili tüm yetkilileri ve yöneticileri acil önlem almaya davet ediyoruz. Şiddet uygulayan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu cezada indirim uygulanmamasını istiyoruz. Denizli Tabip Odası olarak acil yapabileceğimiz ilk önlem kendimizi savunmak adına üyelerimize ücretsiz 'aikido' kursu açmak olacaktır. Bunun çözüm olmayacağı bilincindeyiz ama zarar verme diyerek hekimliğe başlayan bizler önce zarar görme durumuna geldiysek artık şiddete karşı gereken önemin verilmesi ve cezaların uygulanmasının da vakti geldi hatta geçmek üzeredir" dedi. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Denizlili doktorlara ücretsiz aikido dersi! ile ilgili etiketler doktor Şiddet denizli tabip odasi aikido kurs
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.