Denizli'de tarihi okul binasında yangın...

Denizli’nin Çal ilçesinde 1928 yılında eğitime açılan tarihi binada yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Edinilen bilgiye öre, Çal ilçesinde 1928 yılında eğitime açılan Çal Gazi Paşa İlk Mektebi ismi ile bilenen Gazi İlkokulu binasında henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Alevlere teslim olan ve ilçenin her tarafından yandığı gözlenen 91 yıllık tarihi binadaki yangın kontrol altına almak için başlatılan söndürme çalışmaları sürüyor.

Denizli'de tarihi okul binasında yangın...

Okul 20 yıl önce eğitim ve öğretime kapatılmış, ardından bir süre öğretmenevi olarak kullanımıştı. Binada yaklaşık bir ay önce ise dış cephe restorasyonu başlamıştı. Okulun Denizli bölgesinde Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan binalardan biri olması özelliği taşıyordu.

Denizli'de tarihi okul binasında yangın... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.