Denizli'de korona virüsüne mi rastlandı?

Denizli'de korona virüsüne rastlandığı söylentilerine İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk'ten yalanlama geldi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, kentte Çinli bir turistin 'korona virüsü' şüphesiyle tedavi altına alındığı iddiasını yaptığı açıklamayla yalanladı.

"MEVSİMSEL GRİBAL ENFEKSİYON..."

 Öztürk, bu gece Çinli bir turistin yüksek ateş şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu belirterek, “Çinli bir turist 38,5 derece ateşle Denizli Devlet Hastanesi’ne geldi. Yapılan tetkiklerde korona virüsüne ait bir bulguya rastlanmadı. Mevsimsel gribal enfeksiyon tedavisi uygulandı. Kentte herhangi bir birim de karantina altına alınmamıştır” dedi.

Denizli'de korona virüsüne mi rastlandı?

KORONAVİRÜS'E NERELERDE RASTLANDI?

Virüs dünyada 10'dan fazla ülkeye yayıldı. Son olarak Avustralya 4 yeni vaka tespit edildiğini açıklarken Malezya ülkede 3 vaka tespit ettiğini açıklamıştı.

Fransa da cuma günü tümü Çin vatandaşı 3 kişide virüs olduğu saptamış ve Avrupa'da görülen ilk vakayı ilan etmiş olmuştuç.Yeni koronavirüs ayrıca Tayland, Vietnam, Singapur, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Nepal ve ABD'de görüldü.

Virüs'ün SARS'la aynı aileden geldiği saptansa da hala ne kadar tehlikeli olduğu ve insanlar arasında ne kadar kolayca yayıldığı konusunda belirsizlikler sürüyor.

Virüs zatürreye neden olabiliyor bu da bazı vakalarda ölümle sonuçlanabiliyor.

Hong Kong ve anakara Çin'de 2002 ve 2003'teki SARS salgınında yaklaşık 650 kişi yaşamını yitirmişti.

Denizli'de korona virüsüne mi rastlandı? ile ilgili etiketler Denizli Virüs Korona çinli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.