Denizden ve havuzdan Koronavirüs bulaşır mı? Sudan korona virüs bulaşır mı?

Denizden ve havuzdan Koronavirüs bulaşır mı? Koronavirüs salgınına karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yazlıklara akın edilecek. Ancak akıllarda Denizden korona bulaşır mı? Havuzdan korona geçer mi? soruları geliyor. Sudan virüs buluşıp bulaşmayacağı araştırılmaya başlandı. İşte Denizden ve havuzdan koronavirüs bulaşır mı? Sudan korona virüs bulaşır mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Denizden ve havuzdan Koronavirüs bulaşır mı? Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizde kontrol altına alıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yazlıklara akın edilecek. Ancak akıllarda Denizden korona bulaşır mı? Havuzdan korona geçer mi? soruları geliyor. Sudan virüs buluşıp bulaşmayacağı araştırılmaya başlandı. İşte Denizden ve havuzdan koronavirüs bulaşır mı? Sudan korona virüs bulaşır mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Evlerde sıkılıp yaz tatili planları yapmaya başlayanların ortak kaygılarını taşıyan bu soruların yanıtını Habertürk'te Hülya Hökenek'in konuğu olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yanıtladı. 

Tatil planlarını Türkiye'de başarı ile süren mücadele sürecinin aynen devam etmesi şartına bağlayan Kara, bugün uygulanan sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak tatil yapılabileceğini söyledi. 

 Denizden ya da havuzdan koronavirüsün bulaşmadığının kesinlikle bilindiğinin altını çizen Prof. Kara, ancak burada da sosyal mesafenin korunması gerektiğinin altını çizdi. 

Güneşlenmek için kullanılan şezlongu sizden önce kullanan kişiden virüs bulaşma ihtimalini de değerlendiren Kara, virüsün ultraviyole ışıklarından etkilendiğini ve güneş altında en fazla 30 dakika dayanabildiğini hatırlatarak bu 35-40 dakika sonra kullanılmasında hiçbir mahsur olmayacağını söyledi. 

Kara, otel ve tatil köyü gibi yerlerdeki ortak kullanım alanlarından restoranlarda da sosyal mesafe kuralına uyulması ve hijyene dikkat edilmesi halinde bir sakınca olmayacağını ifade etti.. 

Denizden ve havuzdan Koronavirüs bulaşır mı? Sudan korona virüs bulaşır mı? ile ilgili etiketler yaz Koronavirüs Denizden ve havuzdan koronavirüs bulaşır mı?
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.