Denizaltı faciasına Rusya'dan açıklama!

Rusya, geçtiğimiz gün 14 denizcinin yanarak öldüğü ve nükleer sızındı olduğu yönünde iddiaların yayıldığı denizaltı kazasıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Kremlin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "gizli bilgi" gerekçesiyle olayla ilgili bilgi paylaşmayacağını duyurdu.

Rusya bir denizaltıda çıkan ve 14 kişinin ölümüne sebep olan yangın hakkında detayların halk ile paylaşılmayacağını çünkü gizli bilgiler içerdiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, basındaki Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Dairesi'ne, denizaltı aracında gaz patlaması olduğuna ilişkin bilgi verdikleri iddialarını yalanladı.

Bakanlık, Norveç makamlarına hiçbir bilgi verilmediğini vurgulayarak, denizaltı aracının mürettebatının yangını kendi özverili çabaları ile söndürdüğünü ifade etti.

Rusya Donanması adına okyanus tabanında araştırma yapmakla görevlendirilmiş denizaltı aracı batiskafta, ülke karasuları içerisindeyken çıkan yangında 14 denizci hayatını kaybetti.

Denizaltı faciasına Rusya'dan açıklama!

PUTİN: ORDUMUZ İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olayın ardından 'Rusya Nehirleri' adlı foruma katılımını iptal etti ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü.

Şoygu denizaltı aracının içinde bulunan denizcilerin yangın sırasında salınan gazlardan zehirlenerek hayatlarını kaybettiği bilgisini verdi. Şoygu'ya göre, ölenler arasında yedi birinci seviye kaptan ve iki 'Rusya Kahramanı' unvanlı denizci vardı. "Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum" diyen Putin, Savunma Bakanı Şoygu'ya yangının nedenlerini ortaya çıkarmak üzere aracın çekildiği Severomorsk'a gitme talimatı verdi. Rus lider "Bu ordumuz için büyük bir kayıp" dedi.

 

Denizaltı faciasına Rusya'dan açıklama! ile ilgili etiketler Rusya Putin Norveç Rus
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.