Deniz Ülke Arıboğan'a göre sadece saldıracak yeri seçmek kaldı!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, geçtiğimiz gün, Ankara'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Karlov'a silahlı saldırıda bulunan terörist, düzenlenen operasyonla öldürüldü.

Saldırganın FETÖ ile irtibatlı olduğu öne sürülürken, "Suikastın arkasında kim ya da kimler var?" sorusunun yanıtını bulabilmek için Türk ve Rus güvenlik güçleri ortak soruşturma yürütüyor.

SUİKAST TÜRKİYE VE RUSYA'NIN 11 EYLÜL'Ü MÜ?

İstanbul Üniversitesi, Oxford Üniversitesi CRIC öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, bu noktada saldırıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda, suikast eylemini kimin planladığı konusunun muammaya dönüştüğünü belirten Arıboğan, "Herkes kendi tercihi olan düşmanı katil ilan edecek; cezayı ona kesecek anlaşılan. Her zaman söylediğimiz gibi: Terör örgütleri sahaya bırakılmış futbol topu gibidir. Tüm oyuncular onunla karşı kaleye gol atmaya çalışır" ifadelerini kullandı.

MİSİLLEME HAKKI DOĞDU

ABD'nin 11 Eylül saldırıları sonrası Afganistan'a yönelik operasyonunu hatırlatan Deniz Ülke Arıboğan, "Benzer şekilde Ruslar da tercih kullanacaktır. Ellerine penaltı kullanma fırsatı geçti. Kale boş!" dedi.

Türkiye için de benzer bir hak doğduğunun altını çizen Deniz Ülke Arıboğan sözlerine şöyle devam etti;

"Rusya'nın açıktan misilleme müdahalesi stratejik tercihine göre şekillenir; mutlaka tetiği çektiren olması gerekmez. Karar verip yürürler.

Suikast sadece Rusya'ya değil Türkiye'ye ve itibarına da yöneliktir. Türkiye'nin de kendi misillemesini uygun hedefe yönlendirmesi beklenir."

Deniz Ülke Arıboğan'a göre sadece saldıracak yeri seçmek kaldı! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.