Deniz salyasına karşı Çevre Bakanlığından eylem planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi'ndeki deniz salyası (müsilaj) sorunu ile ilgili olarak harekete geçti. 300 kişilik ekiple Marmara Denizi'nde 91 noktanın, karada da arıtma tesislerinin denetlendiğini belirten Kurum, konuyla ilgili çalıştay düzenleneceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi'ndeki deniz salyası (müsilaj) sorunu ile ilgili olarak harekete geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde görülen deniz salyası sorununa ilişkin, tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da "Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" yapacaklarını duyurdu. Bakanlık, 6 Haziran'da da "Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı"nı kamuoyuyla paylaşacak.

300 KİŞİLİK EKİPLE MARMARA DENİZİ'NDE 91 NOKTA VE KARADA ARITMA TESİSLERİ DENETLENİYOR

Bakan Kurum, Twitter'dan yaptığı açıklamada, deniz salyasının (müsilaj) Türkiye'nin denizlerini tehdit eden önemli sorunlardan birisi olduğuna dikkat çekerek, 300 kişilik ekiple Marmara Denizi’nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetlediklerini bildirdi.

MÜSİLAJ ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum şu açıklamaları yaptı:

"Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin mavi vatanlarını tehdit eden önemli sorunlardan birisi de Deniz Salyası (Müsilaj). Marmara Denizinde görülen ve hepimizi derinden etkileyen çevresel soruna da yine hep birlikte -ortak akılla- çözüm üreteceğiz. Temelde Müsilaja yol açan 3 neden öne çıkıyor; küresel ısınmanın yol açtığı deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki durağanlık ve kirlilik. Bakanlık olarak 300 kişilik ekibimizle Marmara Denizi’nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetliyoruz. Alınan örnekleri Çevre Laboratuvarımızda inceliyoruz. Bu çalışmalarımızı yerel yönetim ve üniversitelerimizle birlikte yürütüyoruz. Bu konuda belediyelerimize büyük işler düşüyor. Çözüme herkesi dâhil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran’da “Marmara Denizinde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri” çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran’da da “Marmara Denizini Koruma Eylem Planı”nı kamuoyuyla paylaşacağız."

 

Deniz salyasına karşı Çevre Bakanlığından eylem planı ile ilgili etiketler Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsilaj deniz salyası çalıştay
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.