Deniz salyası Yunan adalarını ele geçirmeye başladı!

Müsilaj afeti Yunanistan'a sıçradı! Yunan basını deniz salyasının kuzeydoğu Ege'deki Yunan adaları Limnos ve Agios Efstratios çevresinde ortaya çıktığını ve giderek yoğunlaştığını aktardı.

Son aylarda Marmara Denizi'nde yayılmaya başlayan ve deniz yaşamını tehlikeye atan deniz salyası afeti şimdi de Yunanistan'da yaşanıyor.

OLACAKLARIN İŞARETİ 20 GÜN ÖNCE VERİLMİŞTİ

SuperHaber'in 7 Haziran 2021'de Yunan basınından aktardığı üzere, deniz salyası Yunanistan'daki balıkçıların yaklaşık bir aydır dikkatini çekiyordu fakt gözle görülebilir değildi.

Yunan deniz biyologları, Marmara'daki müsilaj oluşumunun dünya tarihindeki en büyük müsilaj olduğunu belirtirken, Yunanistan'a gelmesinin anmeselesi olduğuna işaret etmişti.

Şimdi ise işaret edilen an gelmiş durumda ve müsilaj artık Yunanistan'da da gözle görünür bir doğa afetine dönüşmüş durumda.

YUNAN ADALARINDA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, deniz salyası adıyla da bilinen müsilajın Ege Denizi'ndeki adalarda da görülmeye başladı.

Deniz salyası Yunan adalarını ele geçirmeye başladı!

Aynı habere göre, müsilaj kuzeydoğu Ege'deki Yunan adaları Limnos ve Agios Efstratios çevresinde ortaya çıkmaya başladı.

Bölgede görülen deniz salyalarının Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izlendiği duyuruldu.

GİDEREK YOĞUNLAŞIYOR

Kathimerini'ye konuşan biyolog Sotiris Orfanidis, benzer bir durumun Nisan ayında da yaşandığı ancak son görülen hailnin daha yoğun olduğunu vurguladı.

Lemnos Balıkçıları Başkan Yardımcısı Stavros Stathakis ise 'Deniz salyası bölgede sık sık oluşur ama genellikle bir süre sonra dağılır. Ancak, ilk kez bu kadar çok olduğunu gördük' ifadelerini kullandı.

TURİZM VE BALIKÇILIK KÖTÜ ETKİLENDİ

Yunan basını müsilaj nedeniyle bölgedeki balıkçılık ve turizm faaliyetlerinde azalma yaşandığının da altını çizdi.

Deniz salyası Yunan adalarını ele geçirmeye başladı! ile ilgili etiketler Yunanistan Adalar Yunan adası limnos müsilaj deniz salyası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.