Deniz salyası Adalar'ı sardı

Marmara Denizi'ni son günlerde saran ve deniz yaşamını tehdit eden deniz salyası Adalar'da da ortaya çıktı. 'Mürsilaj' olarak da bilinen deniz salyası ile ilgili stanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin dahil olduğu ortak çalışma yürütülüyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Marmara Denizi’nde ortaya çıkan, balıkçıların “deniz salyası” veya “kay kay” dedikleri, hemen hemen tüm bitkiler ve bazı organizmalar tarafından üretilen, kalın ve yapışkan madde “müsilaj” kabusu devam ediyor.

Deniz salyası Adalar'ı sardı

DENİZ SALYASI İÇİN ARAŞTIRMA YAPILIYOR!

Marmara Denizi’nin çeşitli yerlerinde, üzerinde beyaz tabaka olarak kendini gösteren, balık ölümlerine ve kötü kokuya neden deniz salyası sorununa karşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin dahil olduğu ortak çalışma yürütülüyor.

Deniz salyası Adalar'ı sardı - Resim : 2

DENİZ SALYASI İSTANBUL’DA DENİZDE İLK KEZ GÖRÜLÜYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada deniz salyasının Marmara Denizi'nde ilk kez görüldüğünü açıklamamıştı.İBB'den yapılan açıklamada, “Beyaz, açık kahverengi ve köpük gibi görülen deniz salyalarına karşı deniz yüzeyi temizleme tekneleri (DYTT) ile mücadele ediliyor. Çalışmalar derin ve geniş alanlarda sürdürülüyor. DYTT'lerin pervaneleriyle deniz salyası öbeklerini parçalayıp dibe indirmek ve toplamak amaçlanıyor. Ancak akışkan, yapışkan ve sıvımsı olmasından ötürü DYTT'ler, deniz salyası karşısında yeterli etkiyi gösteremiyor.” denilmişti.

Deniz salyası Adalar'ı sardı - Resim : 3

“DENİZ SUYU ISININCA GİDECEK”

Uzmanlar, deniz salyalarının mevsimsel geçiş süreci tamamlandığı ve deniz suyu yeterli sıcaklığa ulaştığı zaman ortadan kalkacağı görüşünde oldukları ifade ediliyor. Öte yandan uzmanlar yaptıkları açıklamada deniz salyasının bu şekilde artışının insan sağlığı üzerinde de etkili olacağını belirtmişlerdi.

Deniz salyası Adalar'ı sardı - Resim : 4

DENİZ SALYASI ADALAR’I SARDI!

Özellikle yaz aylarında İstanbul’un en çok ilgi gören yerlerinden olan Adalar’ı deniz salyası sardı.Büyükada Belediyesi önüne kadar gelen Deniz Salyası’nın özellikle vapur ile motor iskele çevresi ile Anadolu Kulübü iskelesi çevresinden yoğun olduğu görüldü.Kartal ve Maltepe sahili tarafından Büyükada’ya geldiği gözlenen Deniz Salyası görüntülerinin Adalar'da oturan ve gezmeye gelen vatandaşları korkuttuğu ifade edildi.

Deniz salyası Adalar'ı sardı - Resim : 5

 

Deniz salyası Adalar'ı sardı ile ilgili etiketler Adalar İstanbul deniz salyası sahil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.