Deniz anası neden kıyıya vurur? Nasıl çoğalırlar?

Deniz anası neden kıyıya vurur merak ediliyor. İstanbul Avcılar sahiline vuran binlerce deniz anası vatandaşları tedirgin etti. Cinsleri ‘Deniz Ciğeri’ türünden olduğunu bilinen denizanalarının lodos ve akıntı ile geldiği bilgisine de ulaşıldı. Peki deniz anaları nasıl çoğalırlar?

Deniz anası neden kıyıya vurur sorusunun yanıtı haberimizde. İstanbul'un sahil kesiminde yaşayan vatandaşlar binlerce deniz anasının kıyıya vurması sonrası araştırmalara başladı. Deniz analarının neden kıyıya vurduğunu, nasıl çoğaldıklarını merak edenler internette araştırma yapmaya devam ediyor.

DENİZ ANASI NEDEN KIYIYA VURUR?

Avcılar sahilinde binlerce denizanası kıyıya vurdu. Kıyıya vuran denizanaları belediye ekipleri tarafından temizlendi. Cinsleri 'Deniz Ciğeri' türünden olduğunu bilinen denizanalarının lodos ve akıntı ile geldiği bilgisine de ulaşıldı. İstanbul'un ilçelerinden Avcılar'da bulunan Ambarlı Sahili'nde, önceki gün binlerce denizanası kıyaya vurdu. Denizanalarının büyüklüğü vatandaşları paniğe sevk etti.

"İNSAN TENİNE DEĞERSE ZEHİRLER"

Denizanası yoğunluğu nedeniyle su yüzünün beyaza büründüğü görüldü. Aralarında zehirli olduğu değerlendirilen denizanalarının da bulunduğu öğrenildi. Uzmanlar tarafından, bu tür denizanalarının insan vücuduna temas etmesi halinde zehirlenmeye yol açabileceği uyarısı yapılıyor.

RAHATSIZLIK VEREN TÜR

İstanbul sahillerini istila eden ve iç kısmı sarı veya koyu renkteki denizanalarının balıkçılara, tekne sahiplerine ve kıyıda balık tutan oltacılara rahatsızlık verdiği kaydedildi.

Deniz anası neden kıyıya vurur? Nasıl çoğalırlar?

NEDEN OLUYOR?

Uzmanlar; denizanalarındaki artışın küresel ısınma, evsel ve endüstriyel kirlilik, aşırı balıkçılık ve kıyısal alanda yapılan yapılaşmaya bağlı olduğunu belirtirken, ayrıca lodos ve poyrazın da artışta etkili olduğunu aktarıyor. Küresel iklim değişikliği, mevsimlerin sürelerini ve ortalama iklim verilerini oldukça etkilediği gibi kara, hava ve deniz canlılarını da etkiliyor.

KİMYASAL ENJEKTE EDEREK AVLANIYOR

Uzmanlara göre; karnivor canlılar olan denizanaları, nematositleriyle avlarına veya düşmanlarına zehir denebilecek kimyasallarını enjekte ederek avını yakalayabilir. Bu nedenle insanların merak edip dokunmamaları tavsiye ediliyor.

Deniz anası neden kıyıya vurur? Nasıl çoğalırlar? ile ilgili etiketler sağlık deniz anası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.