Dengir ne demek? Mir ne demek? Dengir Mir ne anlama gelir?

Dengir ne demek? AK Parti ve HDP'de milletvekilliği yapan Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti. 76 yaşında olan Fırat, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Fırat'ın isminin anlamı ise merak konusu oldu. Peki Dengir ve Mir ne demek? Detaylar haberimizde...

Dengir ve Mir ne demek? Bayındır Hastanesinde akciğer kanseri tedavisi gören Dengir Mir Mehmet Fırat, yaşamını yitirdi. AK Parti ve HDP'de milletvekilliği yapan Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ölüm haberi sonrasında gündemde isminin anlamı araştırılmaya başlandı. Peki Dengir ve Mir ne demek? Merak edilen detaylar haberimizde...

İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Dengir ismi Kürtçe'de "büyük ses"; Mîr ise Kürtçe'de "Bey"anlamına gelir. Mir Mehmet, Fırat'ın 19 göbek önceki dedesinin ismidir.

Bayındır Hastanesinde yaklaşık 6 haftadır akciğer kanseri tedavisi gören Fırat, gece yarısı hayatını kaybetti. Fırat'ın cenazesi ikindi namazını müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin MKYK toplantısının ardından Fırat'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Ziyarette Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da eşlik etmişti.

 Dengir Mir Mehmet Fırat ve Kemal Kılıçdaroğlıu düellosu seneler önce gerçekleşmitdi. Tartışma 95 dakika sürdü. Tartışmada iddialar ortaya konuldu.

Düellonun moderatörlüğünü ise Uğur Dündar üstlendi.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

Dengir Mir Mehmet Fırat, 8 Ağustos 1943 yılında Adıyaman Kâhta'da dünyaya geldi. Babasının ismi Ali, annesinin ismi Münevver'dir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Serbest avukatlık, çiftçilik ve ihracatçılık işiyle uğraştı. Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. AK Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi oldu.

Dengir Mir Mehmet Fırat, 21. Dönemde Adıyaman, 22. Dönemde Mersin, 23. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 21. Dönemde Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi oldu. 21 ve 22. Dönemde Tunus Dostluk Grubu Başkanlığı görevinde yer aldı.

Dengir ne demek? Mir ne demek? Dengir Mir ne anlama gelir? ile ilgili etiketler AK Parti Adıyaman HDP
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.