Demokrasi ve Birlik Derneği basın toplantısında tanıtıldı

Demokrasi ve Birlik Derneği düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, kurucu başkan olduğu derneğin tanıtım toplantısında demokrasiyi derinleştirmeye çalışacak bir dernek olacaklarını söyledi.

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner'in kurucu başkanı olduğu Demokrasi ve Birlik Derneğinin (DEMBİR-DER) tanıtım töreni İstanbul'da gerçekleştirildi. İstanbul'daki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Metiner, ay yıldızlı bayrağın Türkiye'de yaşayan herkesin renk ve değerlerini taşıyan ortak sembolü olduğunu söyledi.

"Bu devlet sadece Türklerin devletidir" demenin bölücülük olduğunu belirten Metiner, "Türk ve Türklük adına bu tür iddialarda bulunmak, bilesiniz ki Türk ile ete kemiğe bürünmüş anlam ve maneviyat dünyamıza darbe indiriyor demektir. Türk tanımının ırksal bir tanımlamanın ötesinde İslamiyet'le büründüğü o birleştirici anlam dünyasını ortadan kaldırdığınızda geriye sadece ruhsuz bir beden kalır. İslamiyet'in o birleştirici anlam dünyasıyla özdeşleşmiş 'Türk' tanımını tahrif ederek Kürt'ü öteki görenler bilsinler ki en büyük bölücülüğü bu ülkenin başına onlar bela etmişlerdir." diye konuştu.

Kürtlerin varlığını inkar eden, dilini yasaklayan, kültürünü yok varsayanın eski Türkiye'ye ait inkarcı bir ideoloji olduğunu ifade eden Metiner, bu ideolojinin aynı zamanda Kürt'ü Türk ile birleştiren anlam dünyasını da yok etmeye çalıştığını dile getirdi.

Demokrasi ve Birlik Derneği basın toplantısında tanıtıldı ile ilgili etiketler basın toplantısı Demokrasi ve Birlik Derneği tanıtım Mehmet Metiner
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.