Demirtaş'tan "Hevalleşme" çağrısı: Hakikat ve Yüzleşme Komisyonu kurulsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çağrısına, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan olumlu yanıt geldi. Ancak Demirtaş'ın bu kapsamda yaptığı " Hakikat ve Yüzleşme Komisyonu kurulsun" önerisine tepkiler gecikmedi...

T24'e "konuk yazar" olarak, "Ekonomik kriz ve helalleşme üzerine" başlığını taşıyan bir makale kaleme alan Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "helalleşmenin" nasıl yapılacağını tarif etti!

"Helalleşme konusunu tartışırken kimseyi incitmemek, yaraları kanırtmamak ve yeni yaralara da sebep olmamak için azami özen gösterilmelidir." diyen Demirtaş bu sürecin zaman alabileceğini belirtti.

Demirtaş'ın yazısında yer alan şu ifadeler ise oldukça dikkat çekiciydi;

"Bu süreç belki de birkaç yıl devam edecek ve parlamentoda kurulacak bir hakikat ve yüzleşme komisyonunun çalışmasıyla sonuçlanacaktır. Her şeye rağmen bu tartışmaların başlamış olması tarihi önemdedir, bu nedenle de helalleşmenin altını dolduracak şekilde destek vermek hepimizin sorumluluğudur."

"HAKİKAT KOMİSYONU" ÖNERİSİ KİMİN?

Demirtaş'ın kurulmasını istediği "Hakikat ve yüzleşme komisyonu" ise şimdiden yeni bir tartışmanın konusu olmaya aday.

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Demirtaş'ın önerisine tepki gösteren ilk isim oldu.

Sosyal medya hesabında öneri hakkında detaylı açıklamalar yapan Bozkurt şu ifadeleri kullandı;

"Tarih 24 Haziran 2013, Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti İmralı Cezaevindeki teröristbaşı ile görüşüyorlar. Öcalan, Çözüm Süreci çerçevesinde 8 komisyon kurulması önerisi yapıyor. 8. komisyonun adı: Hakikatleri Araştırma ve İzleme Komisyonu.

Teröristbaşı Öcalan, 21 Mart 2015 tarihinde Diyarbakır'da okunan Nevruz mesajında da aynı öneriyi yapıyor. Yani Demirtaş'ın CHP'ye yaptığı "helalleşmenin sonunda bu komisyon kurulabilir" önerisinin sahibi Demirtaş değil, teröristbaşı Abdullah Öcalan."

AMAÇ NE?

HDP'nin, Demirtaş üzerinden CHP'yi Batı dünyasının tuzağına çekmek istediğini savunan Ceyhun Bozkurt şunları kaydetti;

"Peki amaç hakikatleri araştırmak mı? Kesinlikle hayır. Amaç, FETÖ kumpasları döneminde olduğu gibi algı yönetimiyle, Türkiye'nin Batı destekli bir sürece sokulması, bu sürecin sonunda PKK terör örgütünün aklanması, terörle mücadele eden güvenlik görevlilerimizin suçlanması.

FETÖ kumpasları sürecinde "asit kuyuları" diyerek terörle mücadele eden komutanlarımız yargılanmış, faili meçhul gömüleri var diye kazılan kuyulardan insan değil hayvan kemikleri çıkmıştı. Buna rağmen kumpaslar devam etmişti. FETÖ'sü, PKK'sı vs. aynı cephedeydi.

Özetle, Demirtaş, teröristbaşından öğrendiklerini şimdi çaktırmadan CHP'nin gündemine getiriyor. Çözüm Süreci'nde Türkiye'nin, Türk milletinin direndiği birçok uygulamayı, şimdi yeniden masaya taşımaya çalışıyor. Tabii ki yine her zaman ki şirinlikleriyle (!!)"

Demirtaş'tan "Hevalleşme" çağrısı: Hakikat ve Yüzleşme Komisyonu kurulsun ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş CHP Kemal Kılıçdaroğlu helalleşme hevalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.