Demirtaş'ın 'Seher' kitabı o teröristle mi ilgili?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), terör faaliyeti yürütmekten suçlu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın yazdığı kitapları satışa sundu. İstanbul Kitapçısı'nda satışa sunulan kitaplar büyük tepkiye yol açtı. Selda Soyer, sosyal medya hesabından Demirtaş'ın Seher isimli kitabının, 13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta düzenlediği bombalı saldırıda 36 kişiyi şehit eden terörist Seher Çağla Demir için yazıldığını iddia etti.

Göreve geldikten sonra yaptığı bir konuşmada Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek istediğini ve özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir adım daha gelmiş, İBB Kültür A.Ş bünyesindeki istanbulkitapcisi.com'da Demirtaş’ın kitapları satılmaya başlanmıştı.

PKK propagandası ve 6-8 Ekim olayları ile terör faaliyeti yürütmekten suçlu bulanan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyununu sergiledikten sonra yazdığı kitaplar da İBB tarafından satışa sunulması sosyal medyada büyük tepki çekti. 

''36 KİŞİYİ ŞEHİT EDEN TERÖRİST İÇİN YAZDI''

Demirtaş'ın büyük tepki çeken kitapları arasında yer alan, Seher isimli kitabın, 13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta düzenlediği bombalı saldırıda 36 kişiyi şehit eden terörist Seher Çağla Demir için yazıldığı iddia edildi. 

Twitter'da Selda Soyer isimli kullanıcı, söz konusu kitaba ilişkin olarak yaptığı paylaşımda, ''Terörden tutuklu Selahattin Demirtaş'ın yazdığı, İBB tarafından satılan Seher adlı kitabın, 13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta düzenlediği bombalı saldırıda 36 kişiyi şehit eden Seher Çağla Demir adlı PKK'lı teröriste ait olduğunu BİLİN İSTEDİM!'' ifadelerini kullandı. 

Söz konusu paylaşıma, gazeteciler Selman Öğüt ve Haşmet Babaoğlu beğenerek destek verdi.

Demirtaş'ın 'Seher' kitabı o teröristle mi ilgili?

Demirtaş'ın 'Seher' kitabı o teröristle mi ilgili? ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş İBB Twitter Ekrem İmamoğlu Selda Soyer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.