Demirtaş'ın Öcalan sözlerine tek laf edemedi...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ülke Tv ekranlarında gazeteci Turgay Güler'in sorularını yanıtladı. Güler'in Demirtaş'ın açıklamalarını izlettiği İmamoğlu, yorum yapmaktan kaçınırken, Güler'i ise terör propagandası yapmakla suçladı.

Ülke TV'de Sıradışı programına konuk olan Ekrem İmamoğlu, Turgay Güler'in soruları karşısında kaçamak cevaplar verme yoluna gitti. Özellikle HDP ile ittifak, bazı CHP'lilerin PKK konusundaki tutumları gibi sorulara İmamoğlu 'benimle ilgisi yok, gidin ona sorun, bana ne' şeklinde cevaplar vermeyi tercih etti.

İmamoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları...

NEDEN CHP?

Ailemde aktif siyaset yapan babamdı. Anavatan Partisi'nde yaptı. Genç yaşta siyaseti bıraktı ve İstanbul'a geldi. 2009'da ben bölgemdeki yerel yönetimden şikayetçi bir iş adamıydım. Bu şikayetlerimin ardından aday adayı olmaya karar verdim. Kendime en yakın olarak CHP'yi gördüm.

ERDOĞAN İLE İLK TANIŞMASI

92 yılında ilk Akçaabat Köftecisi'ni açan insanım.Çok yelpazesi geniş müşterim vardı. Bu süreçte sayın Cumhurbaşkanı misafirimiz oldu. İki defade Güngören'de iki programları oldu, özellikle o köfteden isterim demiş. Sonra Beylikdüzü'nde bir açılışta kendisi ile bir araya geldik ve aramızda bana borcunuz var şeklinde bir diyalog geçti.  

HDP İLE İTTİFAKIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL
PKK'nın, bit terör örgütünün ferdinin sözlerinin benimle ne alakası var? CHP'nin İYİ Parti ile ittifakı var. Başka hiçbir parti ile ittifakı yok. Ben İstanbul'un belediye başkanı olacaksam. Her partinin oyuna talibim. Bunun içerisinde AK Parti'li var, HDP'li var, MHP'li var, herkes var. Bu şehirde sokakta gezen, evinde yaşayan en yaşlısından gencine herkese hizmet etmek istiyorum. Genel Başkan, İl Başkanı'ndan emir almadan belediye başkanlığı yapmak istiyorum.

GELECEK OLAN SORUYU FARKEDİNCE: MİLLET UYUMAK İSTİYOR
Turgay Güler'in, HDP/PKK hatırlatması yapacağını farkeden İmamoğlu, konunun açılmaması için ilginç bir hamlede bulundu.

İmamoğlu, moderatörlüğü Turgay Güler'in yapmasına rağmen, programı kendisi yönlendirmeye kalkarak "İstanbul projelerimi anlatayım, millet uyumak istiyor" dedi.

BENİMLE NE ALAKASI VAR
Turgay Güler'in sorduğu "HDP İstanbul, Ankara ve İzmir'de neden aday çıkarmadı" sorusu karşısında İmamoğlu, "onu HDP'ye sorun" yanıtını verdi.

İmamoğlu, Cemil Bayık'ın AK Parti ve MHP'nin rakiplerine oy verilmesi telkininde bulunduğu açıklama karşısında ise 'benimle ne alakası' var dedi.

"BUNU İLK DEFA İZLEDİM"
CHP'nin Şişli adayı Muammer Keskin'in bir düğünde HDP İlçe Başkanı'nın "Kürdistan tarafı-Türkiye tarafı" şeklindeki ifadelerine sessiz kalması konusunda da İmamoğlu, "bu görüntülerin tamamını ilk defa izledim, ben düğünlerde siyaset konuşmam" yanıtını verdi.

"MUAMMER BEY'E SORMAK LAZIM"
"Kürdistan" ifadesini yanlış bulduğunu söyleyen İmamoğlu, "demokratik güçler" ifadesinin ne olduğu yönündeki soruya ise "onu bilemem, Muammer Bey'e sormak lazım" yanıtını verdi.

GÜLER'İ SUÇLADI, DEMİRTAŞ'A SÖZ SÖYLEMEDİ
Turgay Güler'in Demirtaş'ın terör örgütü PKK ile ilgili sözlerini ekrandan göstermesi ve bu konu ile ilgii yorumlarını sorması üzerine İmamoğlu '' Bunun benimle bir ilgisi yok'' şeklinde cevap verdi. İmamoğlu, Güler'i terör örgütünün propagandasını yapmakla suçladı ancak Demirtaş'ın sözlerini kınadığına yönelik bir açıklama yapmadı.

2010-2011 ŞAMPİYONU KİM?
İmamoğlu, Güler'in 2010-2011 yılı Türkiye şampiyonu kim olacak sorusuna ise İmamoğlu ''Bunu TFF belirler. Bu benim yetkimde olan bir şey değil.

SU FATURALARINDA İNDİRİM!
İBB Başkanı'nın su faturasında indirim teklifine CHP'lileri ret kararı vermesi sorusuna İmamoğlu ''Ben değil CHP grubu bu konuya itiraz ettiler. Su faturasına zam yapılıyor. Seçime kısa süre kala indirim geliyor. Arkadaşlar itiraz ediyor zam üzerinden indirim diye. Yanlış yapmışlar, indirime destek verip sonra vatandaşa anlatmalılar.'' şeklinde yanıt verdi.

MALİYET SORULARINA YANIT VEREMEDİ!
İmamoğlu, Güler'in özellike vaadettiği metro çalışmaları konusunda sorduğu maliyet sorularına ise cevap veremedi. Maliyet hesapları konusunda programa hazırlıksız geldiği anlaşılan İmamoğlu, Güler'e ''Arkadaşlar onun bilgisini atarlar. Biz başka konuya geçelim'' teklifinde bulundu.

Demirtaş'ın Öcalan sözlerine tek laf edemedi... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.