Silah bırak çağrılarıyla bu iş olmuyor Selo!

BBC Türkçe'ye konuşan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Sadece seçim döneminde değil tümüyle silahlar susmalı" dedi. PKK öncülüğünde "Çözüm süreci"ni sabote eden aynı Demirtaş, yine BBC Türkçe'ye 2015 yılında verdiği röportajda, iktidar kandından gelen "PKK silah bırakmalı" mesajına "Silah bırak çağrılarıyla bu iş olmuyor" karşılığını vermişti...

HDP, Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adayı olduğunu 4 Mayıs'ta duyurdu.

HDP'nin (Halkların Demokratik Partisi) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden avukatları aracılığıyla BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

HDP'nin Türkiye partisi olması konusunda geçmişten daha iddialı olduklarını söyleyen partinin eski Eş Genel Başkan Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura gidilmesi durumunda İnce, Akşener ve Karamollaoğlu'na kendisini destekleme çağrısı yaptı.

 

'SADECE SEÇİM DÖNEMİ DEĞİL TÜMÜYLE SİLAHLAR SUSMALI'

PKK'nın Güney Doğu Anadolu'daki hendek terörünü destekleyen, Kobani olayları sırasında "Sokaklara çıkın" çağrısı yaparak süreci provoke eden ve onlarca masum vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan Demirtaş, "şiddet ve silah yöntemini benimsemediğini" savundu.

HDP'li Demirtaş "Silahlar tümüyle susmalı" dedi ve şöyle konuştu:

"Sadece seçim dönemleri için değil tümüyle silahların susmasını ve demokratik siyaset yoluyla sorunların çözümünü savunuyorum. Demokratik siyaset sadece bir dönemin taktik yöntemi değil asıl ve stratejik mücadele biçimi olmalıdır. Türkiye'de bunun imkânları çok sınırlı olmasına rağmen ben şiddet ve silah yöntemini benimsemiyorum, bu nedenle demokratik siyasetteyim zaten.

Ama hükümetin de Kürt sorununu bir terör sorunu olarak tanımlaması ve askeri yöntemlerle yok etmeye çalışmasını da doğru bulmuyor, kabul etmiyorum. Kürt sorunu ancak müzakere yoluyla ve demokratikleşme ile çözülebilir."

'ÇÖZÜM SÜRECİ'NE "SİLAH BIRAK ÇAĞRILARIYLA BU İŞ OLMUYOR" DEMİŞTİ!

PKK öncülüğünde "Çözüm süreci"ni sabote eden aynı Demirtaş, yine BBC Türkçe'ye 2015 yılında verdiği röportajda, iktidar kandından gelen "PKK silah bırakmalı" mesajına "Silah bırak çağrılarıyla bu iş olmuyor" karşılığını vermişti...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Davutoğlu'nun 'PKK silahları gömmeli' sözlerine yanıt vermiş; "Silahlarını nereye bırakacaklar, hangi betona gömecekler? Bu betonun çimentosu, kumunu nerden alacak? Bunun bile bir yasasının olması lazım. Dolayısıyla parlamento bu kadar ciddiyetsiz yaklaştıkça yani silah bırak çağrılarıyla bu iş olmuyor" diye konuşmuştu.

Silah bırak çağrılarıyla bu iş olmuyor Selo! ile ilgili etiketler HDP demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.