Demirtaş'dan Öcalan'a destek açıklaması!

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın HDP'ye yaptığı seçimlerde tarafsızlık çağrısı Kandil ve HDP'nin resti ile karşılaşmıştı. Kandil direkt karşı çıkarken, HDP mesajı işine geldiği gibi yorumlayarak mevcut strateji ve taktiğine devam edeceğini açıklamıştı. PKK-HDP-İmralı ekseninde bir liderlik savaşını gündeme getiren bu açıklamalardan sonra Selahattin Demirtaş'dan da ilk açıklama geldi. Demirtaş "Sn Öcalan'ın alacağı her türlü inisiyatifin yanında olacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi...

Abdullah Öcalan'ın HDP'lilere yaptığı seçimlerde tarafsız olun çağrısının ardından HDP ve PKK ekseninde büyük bir kırılma ortaya çıkmıştı. 

Birçok siyasi analist bunu Demirtaş-Kandil ve Öcalan arasında liderlik çatışmasına bağlamış, hatta HDP'nin siyaseten başat konuma yükseldiği yorumlarını yapmıştı. 

Bunun gerekçesi ise İmralı'dan gönderilen mesaja Kandil tam anlamı ile rest çekmişti. HDP yönetimi ise seçimlerdeki tarafını yeniden ilan ederken Öcalan'ın da bunu istediğini ileri sürmüştü. 

Analistlere göre Öcalan'ın karşısındaki yeni lider diye tanımlanan Selahattin Demirtaş ise bugüne kadar sessiz kalmıştı. 

Ancak akşam saatlerinde Demirtaş'tan Öcalan'a tam destek veren bir açıklama geldi. 

İşte, Öcalan'ın çağrısına ne diyeceği merak edilen Selahattin Demirtaş'ın sosyal medyadan yaptığı o açıklama...

"Sn Öcalan'ın demokratikleşme ve barış için alacağı her türlü inisiyatifin yanında olacağımdan, başarısı için samimi çaba sarf edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın.

İktidar savaşı vb şeyler bize yabancı ve yadırgatıcı söylemlerdir. Kimse bu türden gayrı ciddi söylemlere prim vermemelidir. Böyle bir polemiğin ve oyunun tarafı olmayacağımızı da belirtmekte fayda görüyorum.

Sn Öcalan'ın, halkın önemli bir kesimi nezdindeki ağırlıklı etkisini geçmiş dönemlerde de bizzat gözlemlemiş biri olarak, kendisinin bu yönlü bir teste tabi tutuluyormuş gibi bir algı yaratılmasını haksızlık ve sorumsuzluk olarak değerlendiriyorum.

Büyük ve ciddi işler yapmak isteyenlerin, küçük ve ucuz algı operasyonlarına tenezzül etmemesi gerekir. Bu konu bizim için hassas bir meseledir. Herkesi ve bütün tarafları daha dikkatli davranarak, psikolojik harekatın parçası olmamaya davet ediyorum. "

Demirtaş'dan Öcalan'a destek açıklaması!

Akademisyen İdris Kardaş, Selahattin Demirtaş'ın seçime saatler kala Öcalan'a verdiği destek için "Demirtaş’tan İmralı’dakine destek geldi. Anlaşılan daha fazla direnemediler. Türk solunun dümen suyuna giderek esas tabanıyla çelişmeyi/çatışmayı göze alamadılar.

Günlerdir İmralı’nın ağırlığı kalmadı diyen CHP ve CHP’li HDP’liler orada mı?" yorumunda bulundu. 

Demirtaş'dan Öcalan'a destek açıklaması! - Resim : 2

Kardaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demirtaş’ın İmralı ile aynı çizgiye gelmesi, İmralı’nın tarafsız kalın kararına direnenlerin direncini kırması bakımından önemli hamledir. Bunun kaybedeni kuşkusuz CHP olacak, HDP ise daha önce İmralı’ya direndiği için tabandan bazı kayıplar yaşama tedirginliğinden kurtulacak.

İlk günden beri söylüyorduk. Bu konu HDP içi bir iktidar mücadelesidir. Demirtaş ve diğerleri mektuptan sonra İmralı’ya karşı sınanacaklardı. Bu da bir riskti. Daha fazla direnemediler demek ki. Bu saatten sonra CHP’li HDP’lilerin az bir direnişi olur ama o da çok zayıf kalır.

Evet sosyal medyayı iyi kullanan CHP’li HDP’liler Demirtaş’ın açıklamalarını da çarpıtmaya çalışacaklar. Ancak okuyan çok net bir şekilde İmralı ile aynı pozisyonu aldığını görüyoru Demirtaş'ın. Bu da istedikleri ve bekledikleri bir durum değildi. Panik olmuş durumdalar. Yazık.

Demirtaş’ın 2. Twiti günlerdir İmralı’nın, taban nezdinde hiç etkisi kalmadığını söyleyen bir kısım HDP ve CHP'lilere cevap olmuş. Risk almak istememiş.

Tabanlarından bunu olabildiğince saklamaya ve çarpıtmaya çalışacak bir süreç izleyecek bir kısım CHP’li olan HDP’liler şimdi.

CHP’li HDP’liler Demirtaş’ın açıklamalarını Erdoğan’a cevap diye manipüle ediyorlar sosyal medyada özellikle.

Esas meseleyi saklamaya, çarpıtmaya çalışıyorlar. Halbuki İmralı’nın açıklamalarını açıkça desteklemiş Demirtaş.

Derin analizlere de gerek yok bunu anlamak için."

 

 

Demirtaş'dan Öcalan'a destek açıklaması! ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş Kandil Abdullah Öcalan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.