Demirtaş'a Almanlardan 'İnsan Hakları' ödülü!

Terör soruşturmaları kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'nın Weimar Belediyesi tarafından "2021 İnsan Hakları Ödülü"ne layık görüldü. Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth da törene katılarak Demirtaş'ı öven bir konuşma yaptı. Alman Bakan, Demirtaş'tan 'dostum' olarak bahsetti.

Weimar Belediye Meclisi tarafından her yıl, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde verilen "Weimar İnsan Hakları Ödülü" terör soruşturmaları kapsamında tutuklu olan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a layık görüldü.

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle'de (DW) yer alan habere göre; törende konuşma yapan Weimar Belediye Başkanı Peter Kleine, 'Kürt sorununa demokratik çözüm, demokratikleşme, inanç özgürlüğü ve Türkiye'de insanların dil, kültür ve siyasi açıdan eşitliği konusunda gösterdiği çabalar' nedeniyle Demirtaş'ın ödüle layık görüldüğünü ifade etti.

ALMAN BAKAN TÖRENDE KONUŞTU: 'DOSTUM DEMİRTAŞ'

6-8 Ekim olaylarını azmettirdiği için 37 kişinin katledilmesinden sorumlu tutulan Demirtaş'a verilen ödülün törenine, Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth da katıldı.

Alman Bakan, törende bir de konuşma yaparak Demirtaş'tan 'dostum' diye söz etti.

Roth, "Demirtaş cesarete sahip, kalbi olan, sıcak kalpli ve zeki bir siyasetçi, bir insan hakları savunucusu ve demokrat. Türkiye'nin demokratikleşmesi için bir umut." diye konuştu.

Demirtaş'a Almanlardan 'İnsan Hakları' ödülü! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Almanya HDP İnsan Hakları ödülü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.