Demirtaş hakkında tahliye kararı!

Edirne Cezaevi'nde hükümlü olarak bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, tutuklu olduğu bir dosyada tahliye kararı verildi. Ancak Demirtaş bir başka davadan hükümlü olduğu için cezaevinden tahliye edilmeyecek. HDP'liler ise Demirtaş'ın bırakılması gerektiği görüşünde.

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, HDP'nin eski eş başkanı hakkında tutuklu olduğu davada oy birliği ile tahliye kararı verildiğini açıkladı.

Ancak Demirtaş bir başka dosyadan hükümlü olduğu için cezaevinden tahliye olamayacak.

BEŞTAŞ'A GÖRE DEMİRTAŞ ‘BIRAKILMALI’

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Demirtaş’ın durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “4 yıl 8 aylık ceza için mahsup başvurusu yapılacak. 2 yıl 10 aydır cezaevinde olduğu için Yargıtay kararlarına göre son 1 yıllık denetimli serbestlik süresi içinde. Bu nedenle gecikmeden bırakılması gerekiyor…” yorumunda bulundu.

Demirtaş hakkında tahliye kararı! ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş Edirne cezaevi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.