Demirtaş gerçeği! PKK emretmiş, O da yapmış!

142 yıla kadar hapis istenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her adımını PKK talimatıyla atmış. KCK, Demirtaş'a 2008'de dönemin başbakanı Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişinde 'kepenklerin kapatılmasını' emretmiş.

Diyarbakır'da yürütülen soruşturmada tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş hakkında terör örgütü yöneticiliği, suçu ve suçluyu övme suçlarından 142, Figen Yüksekdağ hakkında ise 83 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

AKŞAM gazetesinde Veysel Koç imzasıyla yayımlanan habere göre, iddianamede, PKK'nın HDP'yi nasıl yönettiği delilleriyle ortaya kondu.

İşte o detaylar:

'SİYASİ ZİYARET' BAHNESİ

KCK'nın 'Siyasi alan merkezi sorumlusu' olan Demirtaş siyasi ziyaret bahanesiyle defalarca kez Avrupa'ya gidip PKK'nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok ile görüştü. Selahattin Demirtaş'ın Türkiye'de olduğu dönemlerde ise terörist elebaşı Ok'un talimatlarını DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek üzerinden aldığı tespit edildi.

TERÖRİSTE AMBULANS TAHSİSİ

İddianameye göre Hakkari'de yaralanan terörist için Hakkari Belediye Başkan vekili Kazım Kurt, Demirtaş'tan yardım istemiş. Kurt, Demirtaş'a yaralı teröristin Diyarbakır'dan Tarsus'a gitmesi gerektiğini söylemiş. Demirtaş da belediye ye ait ambulansla yaralı teröristin Diyarbakır'dan Tarsus'a naklini organize etmiş.

'BURADA İKTİDAR BİZİZ VALİYE AYAR VERİN'

İddianamede, Demirtaş, Altan Tan ve Özdal Üçer'in konuşmalarının yer aldığı ve Valiye 'ayar verilmesi' şeklindeki konuşmaların kayıtları şöyle:

Üçer: Diyarbakır ona büyük geldi bence.

Demirtaş: Doğrudur.

Üçer: Ben öyle diyorum, kaldıramıyor.

Demirtaş: O adam kaldıramıyor.

Üçer: Kapasite yok.

Tan: Çapı uygun değil.

Demirtaş: Siz gidin bir ayar verin ona hatırlatın, deyin ki bak biz bu şehirde iktidarız, bakın bu kadar uyanmışız, karşılıklı birbirimize saygı duyulmazsa bu şekilde kimse yürütmez. Bu ilçe meselesinin konuşulup, çözülmesi lazım.

Tan: Yarı tehdit, yarı ikaz böyle bir sentez ayar vermek lazım.

KCK'DAN KEPENKLERİ KAPATIN TALİMATI ALDI

KCK, Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk'e 2008 yılında Diyarbakır'ı ziyaret eden dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi sırasında "halkın kepenk kapatması, çöplerin toplatılmaması" talimatı vermiş. Talimat üzerine Erdoğan'ı karşılamaya giden dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yoldan geri çevrilmiş.

Demirtaş gerçeği! PKK emretmiş, O da yapmış! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş HDP PKK KCK Osman Baydemir altan tan sabri ok figen yüksekdağ özdal üçer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.