Demirtaş çarpıttı, Almanlar manşet yaptı...

Halkı sokağa çağırıp Kobani kalkışmasını tetikleyerek onlarca kişinin ölümünden sorumlu tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mahkemede Türkiye'yi tehdit etmeyi tercih etti. Duruşmada "Cizre’de bodrum katlarına sıkıştırılan yaklaşık 120 kişinin yakılarak öldürüldüğü" yalanını ileri süren ve Türkiye'nin yargılanacağını savunan Demirtaş'ın bu çarpıtması Alman Deutche Welle manşet oldu. Sosyal medyada Demirtaş'a "Şirinlik yaparak elindeki kanı yıkayamazsın" sözleriyle tepki yağdı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada yaptığı savunmada 2015 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK ve ona bağlı gençlik yapılanması tarafından başlatılan hendek kalkışmasına ilişkin çarpıtmalarına devam etti ve Türkiye'yi yargılanmakla tehdit etti. 

Sincan'daki duruşmaya tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Demirtaş, "Cizre bodrumlarında yaşananları nereye kadar saklayacak bu ülke? Daha onun davaları başlamadı." sözleri ile Türkiye'yi yargılanmakla tehdit etti.

Cizre'de hendek kalkışması sırasında teröristlerin yapılan tüm çağrılara rağmen teslim olmadığını ve terör baronlarının isteği doğrultusunda güvenlik güçleri ile çatışmaya devam ettiğini gözlerden kaçırmaya çalışan Demirtaş bir evde 120 kişinin yakılarak öldürüldüğünü iddia etti.

Alman Deutche Welle'nin manşet yaptığı Demirtaş, çarpıtmasında bununla sınırlı kalmadı ölenler arasında bebeklerin de bulunduğu siviller olduğu yalanını ortaya attı. 120 diye kesin rakam verdikten sonra "kaç kişinin orada katledildiğini bilemedik" diyen Demirtaş, O dönem diyalog kurulabilseydi "tek bir insanın burnu kanamadan" bölgedeki hendek ve barikatların kapatılabileceğini iddia etti. 

HDP'nin hendek kalkışması sırasında "daha güçlü bir siyasi irade" ortaya koyması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Kimileri beni; hendekleri, barikatı, partimi -ismimi kullanarak- daha çok hendek, barikatı desteklemekle eleştirdi. Kimileri de desteklememekle eleştirdi... 2015’ten beri açıklamalar yapmışım, arkasındayım. Bana göre doğru tutum buydu. Biz o yıkımları durdurabilmeliydik, başarabilmeliydik. Daha güçlü bir siyasi irade ortaya koyabilmeliydik, o yıkımlara izin vermemeliydik, iki tarafı da ikna edebilmeliydik. Burada siyasi sorumluluğumuz var. Dediğim gibi ben halkıma karşı bunun mahcubiyetini duyuyorum ama mahkemenize karşı bunun zerre kadar suç oluşturduğunu düşündüğümden savunma yapmıyorum" dedi.

Birçok insanı çağrısı ile sokağa dökerek onlarca kişinin ölümüne neden olduğuyla ilgili suçlamalara cevap vermek yerine savunmasında Türkiye'yi yargılanmakla tehdit eden Demirtaş'a sosyal medyadan büyük tepki geldi. 

Demirtaş çarpıttı, Almanlar manşet yaptı...

Demirtaş çarpıttı, Almanlar manşet yaptı... - Resim : 2

Demirtaş çarpıttı, Almanlar manşet yaptı... - Resim : 3

Demirtaş çarpıttı, Almanlar manşet yaptı... - Resim : 4

 

Demirtaş çarpıttı, Almanlar manşet yaptı... ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş Cizre Hendek kalkışması
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.