Demirtaş, Babacan ve Gül'ün göz kırpmasını bekliyor!

3 yıldan fazla süredir tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, verdiği son röportajda Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın kuracağı partiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 3 yılı aşkın süredir tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi  ile Ali Babacan'ın kuracağı partiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş, "Böylesi bir 'stratejik dehanın' yapması gereken en anlamlı şey, geçmiş yıllar nedeniyle samimi bir özür ve özeleştiridir. Bunu yapmadan siyasette yol alabileceğini öngörmüyorum" derken, "Babacanların ne yapacaklarını biz de dikkatle izliyoruz." ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Babacan ve Gül'ün göz kırpmasını bekliyor!

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'a konuşan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"BABACANLARIN NE YAPACAKLARINI BİZ DE DİKKATLE İZLİYORUZ"

- Ali Babacan’ın da parti kurmaya hazırlandığı bir ortamda iktidar partisini nasıl bir gelecek bekliyor? İktidar partisi bölünür mü?

AKP zaten bölünüp paramparça olmuş durumda, daha ne kadar bölünecek? Babacan ve çevresi, partilerini kurup programlarını açıklamadan bir şey söylemek istemem. Ancak şu bir gerçek ki, muhafazakar siyasi çizginin AKP’den boşalacak yerini doldurmaya en yakın hareket olarak onlar görünüyor. Umarım siyasal dinci, mezhepçi ve milliyetçi sapmalara fazla da meyletmeden asgari demokratik çizgiyi esas alırlar. Çünkü Türkiye’nin demokratik ilkelerde buluşmaya acilen ihtiyacı var. Her siyasi akım buna katkı sunduğu oranda anlamlı ve kalıcı bir iş yapmış olacaktır. Babacanların ne yapacaklarını biz de dikkatle izliyoruz.

- Siyasi gündem son dönemde hareketlendi. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’ni kurdu. Yeni partiye nasıl bakıyorsunuz?

Yakın geçmişin mimarı oldukları için kendilerini yakinen tanıyoruz elbette. Program ve siyasi çizgileri bir yana, Davutoğlu’nun “dinleme” diye bir yeteneği yok. Sadece konuşur. Dinliyor gibi göründüğünde de içinden konuşmaya devam eder. Böylesi bir “stratejik dehanın” yapması gereken en anlamlı şey, geçmiş yıllar nedeniyle samimi bir özür ve özeleştiridir. Bunu yapmadan siyasette yol alabileceğini öngörmüyorum.

Röportajın tamamı için tıklayınız...

Demirtaş, Babacan ve Gül'ün göz kırpmasını bekliyor! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Edirne Ahmet Davutoğlu Ali Babacan röportaj cezaevi Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.