Demircan: Vakıflar Genel Müdürlüğü prosedür gereği yönetimi devraldı...

Vakıflardan sorumlu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bilim ve Sanat Vakfı'na ilişkin yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşanan durumun bir kayyum ataması değil, kanuni zorunluluk olduğunu belirten Demircan şu ifadeleri kullandı;

''Bilim Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin idaresi; üniversite için kullanılan kredilerin ödenememesi üzerine hami üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne geçmişti. Bu durumu yaşayan üniversite kurucu vakıfları için kanun; "Mahkeme tarafından kayyum atanıncaya kadar kurucu vakıf, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilir." diyor.

KANUNİ ZORUNLULUKTUR
Kanunun bir gereği olarak bugün Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden; bir hukukçu, bir gayrimenkul uzmanı ve bir finans uzmanı tarafından vakıf yönetimi ifa edilmeye başlanmıştır.Bilim Sanat Vakfı'nın yönetiminin Vakıflar Genel Müdürlüğümüz uzmanlarınca ifaya başlanması; vakfın tüzel kişiliğinin korunması, maddi varlıklarına ve kuruluş amaçlarına sahip çıkılması için kanuni bir zorunluluktur.

KAYYUM ATANMAMIŞTIR
Bilim Sanat Vakfı'na kayyum atanmamıştır. Kayyum ataması bir mahkeme tasarrufudur. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yönetimi devralması; geçici bir durumdur, kanuni ve zorunlu bir tasarruftur. Zarara uğratılan, borçları ödenmeyen İstanbul Şehir Üniversitesi'nin mali kayıtları incelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Vakıf fonksiyonları aynen devam etmektedir.

 

 

Demircan: Vakıflar Genel Müdürlüğü prosedür gereği yönetimi devraldı... ile ilgili etiketler Ahmet Misbah Demircan Kültür ve Turizm Bakanlığı bilim ve sanat vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.