'Demir Yumruk' operasyonunda tutuklanan Erol Evcil kimdir? Demir-çelik fabrikaları nasıl çökertildi?

Demir Yumruk operasyonu ile demir-çelik piyasasının bilinmeyenleri SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Ankara merkezli 29 ilde eşzamanlı şafak baskınları yapılan Demir Yumruk Operasyonu'nda 225 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan suç örgütü lideri Erol Evcil, Tolga Demirel, Hasan Kabuklu, Fırat Ardıç, “kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından, şüpheli Sadun Budinli ise “kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ile “suç örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklandı. 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık talimatı ile yapılan soruşturmada Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu müfettişleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) personelinin katılımıyla oluşturulan ortak çalışma grubu, tam 10 ay boyunca çalışma yaptı. Bu çalışmalar da,dinleme ve fiziki takip uygulamaları sonucunda, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 suç örgütünün, demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek üçüncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Soruşturma sürecinde firmaların, düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuoyunu 25 milyar lira zarara uğrattıkları da tespit edildi.

Konut, işyeri ve fabrika gibi toplam 261 taşınmaza, 328 araca, 8 bin 690 banka hesabına ve Erol Evcil'in 20 milyon dolarlık uzun menzilli özel jetine el konuldu. 39 şirkete ise kayyum atandı. 95'i şirket 470 adreste yapılan arama çalışmalarında ise 53 milyon lira, 2 milyon 456 bin dolar, 161 bin Euro, 402 milyon lira değerinde mücevher ile 12 ruhsatsız tabanca ve 1051 dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen belgeler 4 TIR ile taşındı. Çetelerle bağlantılı olduğu öne sürülen 39 firmaya ise kayyum atandığı belirtildi.

Erol Evcil ve 3 ayrı suç örgütü üyelerinin, Türkiye'de Demir ve çelik fiyatlarının yükselmesine neden oldukları, ayrıca Hatay, İzmir ve Sivas'da bulunan yüz milyonlarca TL değerindeki 4 fabrikaya çöktükleri iddia ediliyor.

EROL EVCİL'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: DOLANDIRICILIK AMACIM YOKTU, SADECE VERGİ BORCUM VAR!

Erol Evcil'in, Ankara Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı. Evcil, Türkiye genelinde 4 demir çelik fabrikasının bulunduğunu, bu iş yerlerinde 3 bin 800 kişinin istihdam edildiğini belirtirken, fabrikaların 2006-2015 yılları arasına ait vergi borçlarının biriktiğini de söyleyen Evcil, "Bunların vergi borcu 3 milyar 9 milyon civarındadır. Bu borç oluştuğunda 10 yıl tutuklu kalmıştım. Daha önce 'çete kurmak' ve 'dolandırıcılıktan' yargılandım, beraat ettim. Dolandırıcılık amacıyla hiçbir şey yapmadım. Vergi borçlarımın olduğu 2 şirket vardır. Sivas'taki demir çelik fabrikasında beraat ettiğim dosya kesinleşmediği için üzerinde tedbir vardır. Devleti dolandırma gibi bir niyetim yoktur. Benim sadece vergi borcum vardır" ifadelerini kullandı.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, operasyon kapsamında yakalanan suç örgütü lideri Erol Evcil'in planının perde arkasını aktarırken, demir-çelik sektöründe kurulan oyunu gözler önüne serdi.

Erol Evcil kimdir? Demir-çelik piyasası nasıl çökertildi? Fiyatlar nasıl uçtu? Soruların çok çarpıcı yanıtları SuperHaber YouTube kanalında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Demir Yumruk' operasyonunda tutuklanan Erol Evcil kimdir? Demir-çelik fabrikaları nasıl çökertildi? ile ilgili etiketler erol evcil mevlüt yüksel demir çelik fiyatları demir çelik

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.