Demet Evgar, 8 Mart öncesi metro girişinde pankart açıp halka seslendi

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye ofisinin ilk iyi niyet elçisi olarak seçilen ve toplumsal cinsiyet eşitliğine, kadın haklarına verdiği destekle bilinen oyuncu Demet Evgar, “#BenKadınım kampanyasıyla sen de bize katıl! Sesin tüm kadınların sesi olsun.” sloganıyla bir kampanya başlattı. İstanbul'da bir metro girişinde pankart açan Evgar, halka seslendi.

Demet Evgar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde "Ben kadınım! Farkındayım, değişiyorum, değiştiriyorum'' yazılı bir pankart hazırladı. Ünlü oyuncu daha sonra ise İstanbul'da bir metro istasyonuna giderek hazırladığı pankartı açtı ve burada halka seslendi.

Demet Evgar, 8 Mart öncesi metro girişinde pankart açıp halka seslendi

Evgar'ın “Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum. Ben kadınım, gücümün farkındayım, değişiyorum ve dönüştürüyorum'' sözlerine halk alkışlarla destek verdi.

Demet Evgar, 8 Mart öncesi metro girişinde pankart açıp halka seslendi - Resim : 2

Evgar o anlarını, Instagram hesabından yayınladı. Evgar paylaşımına şu notu düştü:


''Herkes için yaşanabilir adil ve refah bir toplum ancak kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile, kadının güçlenmesi de önce kadının sesinin duyulmasıyla mümkün. #BenKadınım hashtagi ile sen de sesini duyur!

#BenKadınım kadınlara yönelik şiddete karşıyım,
#BenKadınım öldürülmek istemiyorum,
#BenKadınım haklarımın savunucusuyum,
#BenKadınım gücümün farkındayım,
#BenKadınım eşit işe, eşit ücret hakkım,
#BenKadınım ihtiyaçlarıma yönelik hizmetlere erişmek istiyorum,
#Benkadınım ayrımcılığa uğramak istemiyorum,

#BenKadınım FARKINDAYIM, DEĞİŞİYORUM VE DEĞİŞTİRİYORUM.''

Evgar'ın paylaşımı 20 saat içinde 9 milyona yakın kişi tarafından izlendi. Ünlü isimler Evgar'ın paylaşımına kendi hesaplarında yer vererek desteklediler.

BM KADIN BİRİMİ TÜRKİYE'NİN İLK İYİ NİYET ELÇİSİ OLDU

Oyuncu Demet Evgar, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye ofisinin ilk iyi niyet elçisi olarak seçildi. Evgar'ın iyi niyet elçisi olmasını duyurmak amacıyla Conrad İstanbul Bosphorus'ta etkinlik düzenlendi. Evgar, Danai Gurira, Nicole Kidman, Emma Watson ve Anne Hathaway gibi isimlerin sahip olduğu ünvana sahip oldu. İki sene sürecek iş birliği "#BenKadınım farkındayım, değişiyorum ve değiştiriyorum" kampanyası ile Dünya Kadınlar Günü’nden bir gün önce kamuoyuna duyuruldu.

 Demet Evgar, 8 Mart öncesi metro girişinde pankart açıp halka seslendi - Resim : 3

Demet Evgar, organizasyonda BM Kadın Birimi tarafından Türkiye’nin ilk iyi niyet elçisi olarak görevlendirilmesi ve #BenKadınım projesi hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

''BÜYÜK BİR GURUR, BÜYÜK BİR SORUMLULUK''

Kadınların zorlu süreçlerden geçerek kazandığı tüm hakları kutladığımız ve hala süregelen eşitsizlikleri tekrar masaya yatırdığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İyi Niyet Elçisi ilan edilmek tabii ki büyük bir gurur fakat büyük de bir sorumluluk.

Bu sorumluluğun bilinciyle daha önce yürüttüğüm çalışmaları Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin ortaklığıyla güçlendirerek, daha fazla kadına ilham olabilmek ve kadınların hikâyesini daha fazla kadınla buluşturabilmek istiyorum.

Bu yola, 'Ben Kadınım Farkındayım, Değişiyorum ve Değiştiriyorum' diyerek çıktık. 'Ben kadınım şiddete karşıyım, ben kadınım haklarımın savunucusuyum, ben kadınım çalışmak istiyorum, çocuklarım için bakım hizmeti talep ediyorum, ben kadınım ihtiyaçlarıma yönelik hizmetlere erişebilmeliyim diyebilmek' istiyoruz.

Yine iş birliği çerçevesinde kadınların farkındalığının artmasına destek olmak istiyorum. Birçok kadın maruz bırakıldığı şiddetin, eşitsizliklerin içine doğuyor. Artan farkındalıklarının değişime kavuşması, şiddete maruz bırakıldıklarında, eşitsizliklerle karşı karşıya kaldıklarında ses çıkarabilmeleri için onlarla birlikte yürümek ve onlara rol model hikayeleri sunabilmek istiyorum.

 

Demet Evgar, 8 Mart öncesi metro girişinde pankart açıp halka seslendi ile ilgili etiketler Demet Evgar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Sosyal Medya Birleşmiş Milletler Kadın Birimi iyi niyet elçisi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.